Km Assist: iPhone-app houdt bijna automatisch je kilometerstand bij

Met de Nederlandse app Km Assist kan je gemakkelijk kilometers registreren voor privé en zakelijk gebruik op de iPhone. De kilometerregistratie gebeurt vanzelf; je hoeft een rit alleen nog een naam te geven.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Km Assist iPhone iPod touch kilometerregistratieHet is niet de leukste kant van het hebben van een auto van de zaak: het registreren van je zakelijke en persoonlijke kilometers. Bij elke rit dien je weer aan te geven waar je naartoe gaat, of het voor een klus of privé-aangelegenheid is en wat de laatste kilometerstand is natuurlijk. Welnu, dat laatste neemt de nieuwe Nederlandse applicatie Km Assist van Apptimize en Doodlesoft graag van je over. Als je de app activeert, houdt die aan de hand van je GPS-gegevens zelf bij hoeveel je hebt gereden.

Je dient met de app eenmalig je huidige kilometerstand op de teller aan te geven. Daarna zet je de applicatie aan bij elke rit die je maakt. Je kan daarbij kiezen of je een vaste rit (de tocht van werk naar huis, bijvoorbeeld) maakt of een eenmalige rit in wil voeren. Indien dat laatste het geval is, geef je het tochtje een naam, zeg vanaf waar het is en waar het naartoe gaat en of de rit zakelijk of privé is. De applicatie registreert na de rit je aantal gereden kilometers en telt die bij de totale kilometerstand op. Dat werkje blijft je dus bespaard.

Km Assist houdt kilometerstand bijDe ritten die je hebt gemaakt, blijven bewaard in het tabblad Archief. Je kan die opgeslagen gegevens exporten als .csv-bestand, een bestandstype dat wordt ondersteund door Microsoft Excel en soortgelijke programma’s. Om je overzicht te exporteren, moet je het bestand naar jezelf mailen.

Omdat Km Assist gebruikt maakt van de GPS-functie van je iPhone, is het raadzaam om de telefoon ook in de auto op te laden als je een lange rit maakt. Anders sta je na een rit opeens met een lege iPhone. Daarvoor kun je bijvoorbeeld tussenstukjes gebruiken die van je aansteker-aansluiting een USB-poort maken.

Km Assist is natuurlijk niet de eerste gemakkelijke kilometerregistratie-tool voor de iPhone. Verschillende apps gingen deze EK-kleurige toepassing al voor.

Downloaden: Km Assist (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2012, 0:13
Categorieën Nederlandse apps, Zakelijk
Onderwerpen kilometerregistratie, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.