Treintijden: snel zien wanneer welke treinen vertrekken

De nieuwe iPhone-app Treintijden van Jordi de Kock geeft je zo snel mogelijk een overzicht van de actuele vertrektijden van de treinen op het station dat je wilt zien. Je kan de app drie keer per dag gratis raadplegen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Treintijden iPhone iPod touch snel treintijden zien“De gemakkelijkste manier om actuele vertrektijden op te halen”, ambieert de Nederlandse ontwikkelaar Elseff met de nieuwe, gratis iPhone-app Treintijden. Daarbij gaat alles om zo snel mogelijk resultaat te zien als je in tijdnood zit. De app bepaalt je locatie en toont dan de stations in de buurt. Je drukt op een station en ziet meteen een overzicht van de eerstvolgende vertrekkende treinen. Je ziet het spoor, de eindbestemming, het type trein en het tijdstip van vertrek.

Welgeteld scheelt het één druk met de NS Reisplanner Xtra van de Nederlandse Spoorwegen zelf. Dat is geen grote winst, maar het is een winst. Daarbij is Treintijden ontdaan van alle opsmuk. Waar de NS zelf een wat drukke, bonte lijst serveert, zie je in Treintijden een lijst waarin de eindbestemming er direct uitspringt. Vertragingen worden overigens ook meteen in de lijst aangeduid.

Treintijden overzicht plaatsen en tijdenIn de applicatie kan je stations markeren als favoriet om de volgende keer snel te openen in de app. Je favoriete stations staan meteen bovenaan de pagina waar je de app binnenkomt. Met andere tabbladen kan je de laatst bekeken stations terugkijken en kan je zoeken naar een station.

Helaas is Treintijden niet helemaal gratis. De app beperkt je verzoeken tot treintijden bekijken tot drie keer per dag. Als je de applicatie vaker nodig hebt, kan je in-app 79 cent uitgeven aan het Premium pakket. Of die uitgave de moeite waard is voor een snellere lijst dan de gratis NS-app, mag je zelf bepalen. Ook loont het om te kijken naar het geroemde alternatief Trein. Elseff paste eerder al precies hetzelfde principe toe bij bustijden.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2012, 13:59
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen bus, trein

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.