Klaverjas: eindelijk ouderwets klaverjassen op je iPhone

Klaverjassen op je iPhone: tot voor kort was het niet mogelijk. Maar met de nieuw gelanceerde app Klaverjas kun je tegen drie virtuele vrienden spelen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

klaverjas iphone iconOnder de tienduizenden spelletjes die in de App Store staan, ontbreekt er nog een belangrijke: het oer-Hollandse klaverjassen. De nieuw gelanceerde app Klaverjas speelt daar eindelijk op in. Je kunt met deze app met drie virtuele vrienden spelen in de vorm van computerdeelnemers. Klaverjas toont je 8 speelkaarten en speelt daarbij het kaartspel in de Rotterdamse variant op een gemiddeld spelniveau.


In komende updates zullen ook de Amsterdamse variant van klaverjassen en wellicht de Utrechtse variant en meerdere moeilijkheidsniveau’s worden ondersteund. Klaverjas is dus geen spel om met z’n vieren te spelen, maar het is meer een soort patience, dat je in je eentje speelt met de drie virtuele vrienden. Let op dat voor Klaverjas de update naar iOS 4.2 vereist is.

Tegelijk met deze app kwam ook een update uit van WijZij, een scoreprogramma om tijdens het klaverjassen met echte kaarten te gebruiken.

Downloaden: Klaverjas (€0,79)

klaverjassen

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 november 2010 om 2:54
Onderwerp
Categorie
Games

Reacties: 56 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.