KickStarter Gallery: financieringsprojecten bekijken op de iPhone

Met de iPhone-app KickStarter Gallery kan je projecten en initiatieven vanaf de website Kickstarter in de gaten houden op de telefoon. Je kan helaas niet financieren via de applicatie.

KickStarter Gallery iPhone iPod touchDe website KickStarter is een Amerikaans opgezet initiatief om projecten te laten financieren door potentiële klanten. Als je regelmatig op iPhoneclub.nl komt, wéét je dat er al heel wat accessoires en projecten voor onder andere de iPhone zijn gerealiseerd dankzij de site. Om beter op de hoogte te blijven van ontwikkelingen daaromtrent, kan je nu de app KickStarter Gallery downloaden. Een onofficiële applicatie die de projecten op de voet volgt en je op allerlei manieren laat zoeken naar nieuwe initiatieven.

Omdat het een onofficiële applicatie betreft, kan je vanuit de applicatie niet zelf investeren in projecten. KickStarter Gallery is puur bedoeld om de projecten in de gaten te houden, en dat kan echt op allerlei manieren. Je komt de app bijvoorbeeld al binnen bij het centrale tabblad Top Rated. Daarin staan per categorie de hoogst gewaardeerde projecten per categorie, zoals dans, kunst, design, mode, film en video en games. Onder het tabblad categorieën kan je verder ingaan op elke categorie. Onderverdeeld zie je er de keuze van de redactie, populaire projecten deze week, onlangs populaire projecten en meest geïnvesteerde projecten.

KickStarter Gallery productpaginaDe Featured-sectie biedt weer een andere kijk in de verschillende KickStarter-initiatieven. Daar kan je alle categorieën door elkaar bekijken, gesorteerd op het eerst eindigend, meest gefinancierd, net van start gegaan, kleine projecten en redactiekeuzes. Op elke projectpagina zie je wanneer het project van start is gegaan en wanneer de financiering ophoudt. Op die pagina lees je eveneens de beschrijving van een project. Met de knop Backers rechtsboven kom je terecht bij het aantal backers en het verzamelde geld ten opzichte van de doelstelling. Daaronder zie je wat je ervoor krijgt als je het project voor bepaalde bedragen financiert. Een foto of video van een project zie je door op het thumbnail te drukken in het overzicht.

Helaas is het niet mogelijk KickStarter-projecten te markeren als favoriet om ze zo nauwlettend in de gaten te houden. Je zal dus vaak opnieuw moeten zoeken om je interessante initiatieven te zien. Hopelijk wordt die feature nog in een volgende versie toegevoegd.

Downloaden: KickStarter Gallery (gratis) (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2012, 21:22
Categorie Zakelijk
Onderwerp kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.