Stijlvolle takenlijst-app Any.Do nu in het Nederlands

De stijlvolle en handige takenlijst-app Any.Do is voortaan in het Nederlands uitgevoerd op de iPhone en iPod touch. Dat geldt niet alleen voor de interface, maar ook voor de taken die je kunt inspreken.

Any.Do stijlvolle takenlijst iPhone NederlandsIn het begin van juni dit jaar kondigden we Any.Do aan als ‘alweer een stijlvolle takenlijst-app voor de iPhone‘. De applicatie kwam uit in een periode waarin het stikte van de nieuwe to-do apps, maar wist zich wel staande te houden. Kijk maar naar de 75 beoordelingen in de App Store met een gemiddelde van 4,5 ster in Nederland. Nu doet de app pas echt een gooi naar onze interesse: update 1.4 maakt de applicatie geheel Nederlandstalig. Dat geldt zowel voor de interface als de mogelijkheid om taken in te spreken.

Any.Do takenlijst nachtthemaDaarover moeten we maar meteen met de deur in huis vallen: dat inspreken gaat bij ons alleen goed als we een korte zin inspreken. “Nieuwe takenlijst testen voor de iPhone” wordt probleemloos overgenomen als we duidelijk articuleren, bij langere zinnen heeft de app duidelijk meer moeite. Wat extra jammer is, is dat je de volledige ingesproken zin bovenin het scherm niet helemaal kan teruglezen, maar daaronder wel een aantal suggesties staan voor wat je insprak. De app zoekt daarvoor naar contactpersonen die je misschien wel wilt benaderen voor de taak. Het idee achter de contactpersonen in je taken verwerken is handig: je kan ze dan meteen vanuit de app bellen. Maar dan moet Any.Do niet zelf verzinnen welke contacten je net opnoemde natuurlijk.

Gelukkig kan je ook nog steeds een taak opschrijven voor jezelf, en op dat gebied is Any.Do een absolute verademing. Een taak aanmaken doe je met de plus-knop en vervolgens kan je de taak eenvoudig verslepen naar morgen, deze week of later. Draai de app echter een kwartslag en je ziet een kalender waarin je een taak heel eenvoudig op een datum kan zetten. Handig is ook dat Any.Do daarbij de agenda van de iPhone al uitleest, dus dat je taken bij de afspraken worden getoond.

Any.Do spraak invoeren vandaag lijst iPhoneDoor op een taak te drukken, verschijnt een menubalk met de opties hoge prioriteit toekennen, in een map (privé of werk) plaatsen, een alarmmelding activeren, een (spraak)notitie toevoegen en de taak delen met een ander persoon via een e-mailadres. Een swipe naar rechts is voldoende om een taak af te vinken. Je kan overigens ook voor een ander overzicht in het hoofdscherm kiezen. Trek de pagina naar boven en er verschijnt een keuzemenu op de taken weer te geven op datum (standaard), map, of voltooid.

Any.Do vraagt een account van je om er gebruik van te maken. Je kan een nieuw account aanmaken of de app koppelen aan je Facebook-profiel. Zo kan je de takenlijst online synchroniseren op bijvoorbeeld het web of op Android; het platform waarop Any.Do groot is geworden. Na de Nederlandse vertaling geldt de app nog meer als een aanrader voor wie nog een makkelijke takenlijst zoekt.

Downloaden: Any.Do (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2012, 21:40
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.