Cody fitnessapp voor iPhone maakt zich niet druk om prestaties

Cody is een fitnessapp voor minder prestatiegerichte mensen. De sociale functies van Cody staan centraal, zoals in contact komen met andere sporters en je ervaringen delen.

cody-fitnessEr zijn allerlei apps waarmee je fit kunt worden. Maar volgens voormalig Microsoft-medewerkers Pejman Pour-Moezzi en Paul Javid mist er nog iets: een app voor de gewone man, die niet alles met stappentellers en GPS-locatiemeting wil vastleggen. Mensen die gewoon een baantje willen zwemmen, wandelen of wat yoga-oefeningen doen, zonder dat het enorm prestatiegericht is. Ze bedachten Cody, een fitness-app, gericht op mensen die voor de lol aan lichaamsbeweging willen doen en zichzelf niet zien als hardcore fitnessfreaks. De nadruk ligt op sociale functies en minder op het obsessief vastleggen van data, zoals bij concurrent Fitocracy. Daardoor spreekt het misschien wel een groter publiek aan. Je kunt foto’s en video’s uploaden, statusupdates publiceren en vertellen over je dagelijkse sportbelevenissen.

Natuurlijk kun je met Cody hardlopen en wandelen, maar categorieën zoals yoga en Crossfit (een Amerikaanse fitnessbeweging dat in groepsverband wordt uitgevoerd) blijken ook erg populair. Je opent de app ook als er niets te meten valt, maar als je gewoon wilt laten weten dat je een moeilijk moment hebt. Of als je wilt praten over de smoezen die je steeds maar verzint om níet te hoeven sporten. Er is een kalender in de app aanwezig waarmee je kunt zien wanneer je gesport hebt. Met de pas toegevoegde Explore-functie zie je wat anderen hebben gedaan. Heb je het idee dat je de enige Crossfit-beoefenaar in jouw dorp bent, dan kun je via de app mensen ontmoeten die het ook doen. Heb je een vraag over gewichtheffen, dan kom je in contact met geoefende gewichtheffers die misschien het antwoord weten. Je kunt ook sportmaatjes vinden, al is de app in Nederland nog niet zo bekend. Van al mijn Facebook-vrienden had alleen Rebecca Rijnders zich al aangemeld, terwijl er bij andere apps vaak wel een stuk of tien vooroplopers zijn.

cody-iphone-yoga cody-iphone-yoga-oefening

Je geeft in Cody je fitnessdoel aan, bijvoorbeeld 5 kilometer aan één stuk hardlopen. Vervolgens krijg je tips voorgeschoteld, bijvoorbeeld aanbevolen workouts of contact leggen met mensen die de hashtag #5K gebruiken. Cody gebruikt deze Twitter-achtige hashtags om snel andere mensen of nuttige content te kunnen vinden in de Instagram-achtige berichtenstroom. De app bevat nog geen commerciële functies, maar die kunnen er op termijn wel in verschijnen: denk aan aanbiedingen van een nabije sportclub of personal trainers die fitnessprogramma’s met begeleiding verkopen. Gebruikers zijn tevreden over Cody: de app krijgt 4,5 ster in de Amerikaanse App Store (en nog onvoldoende in de Nederlandse App Store om een score te kunnen vertonen).

Downloaden: Cody (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2013, 12:25
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp fitness

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.