Jungle Rumble: drummen met aapjes in knap gemaakte ritmegame

Jungle Rumble is een nieuwe iOS-game, waarbij je moet drummen op het scherm om aapjes te helpen en tegelijk strategische beslissingen moet nemen.

jungle-rumble-icoonEen paar maanden geleden werd Jungle Rumble aangekondigd, een strategiespel waarbij je in het juiste ritme op het scherm moet tikken. Het klonk als een origineel idee: door op het scherm te drummen stuur je aapjes op aanvallers af, die ze moeten proberen te verslaan. Inmiddels is de game beschikbaar in de App Store en te spelen op iPhone en iPad. In Jungle Rumble moeten complete groepen apen van één tak naar de andere springen. Daarbij probeer je de binnenvallende apen te verslaan, omdat ze bananen proberen te stelen. Maar daarnaast is het bos ook in gevaar omdat er mensen met bulldozers aankomen.

Dat bulldozerthema waarbij mensen het leefgebied van dieren komen bedreigen, is in talloze films en verhalen al eens eerder uitgewerkt, maar in Jungle Rumble neemt de game daardoor een verrassende wending: door samen te werken met de vijandige apen probeer je te voorkomen dat het bos wordt gekapt.

Disco Pixel is een indie-ontwikkelaar die de game heeft gemaakt. Zij hebben bewust gekozen voor een verhaal, waarbij niet een vast stramien wordt gevolgd. Als speler kun je zelf beslissingen nemen, terwijl je ondertussen aan het drummen bent op het scherm.

jungle-rumble-gameIn de toekomst kun je nog veel meer met de game: het ontwikkelteam is bezig met een level editor, zodat je ook zelf je eigen ritmegame kunt maken. En er komen ook nog extra levels bij, voor wie de huidige niet genoeg vindt. De eerste reacties op de game zijn erg positief: de game blijkt verslavend, de muziek is fantastisch en het ziet er ook nog mooi uit. Je zou bijna in de boom willen springen om samen met de aapjes te gaan spelen. Oprichter Trevor Stricker van Disco Pixel vertelde een tijdje geleden op de bekende gamebeurs PAX East 2014 dat Jungle Rumble een rhythm real time strategygame (RTS) is, “als zoiets bestaat”. Op de vraag wat dan precies het RTS-element is, antwoordde hij dat de apen die binnenkomen op het speelscherm verschillend gedrag vertonen en in verschillende patronen bewegen. Dat maakt de game onvoorspelbaar en jij bent als speler degene die moet zorgen dat de juiste beslissingen worden genomen, zodat de aapjes hun drie doelen bereiken: vrijheid, geluk en bananen. Zelfs de muziek in de game is variabel, afhankelijk van de werelden waarin je je bevindt. De game speelt zich trouwens niet helemaal in de natuur af, want zodra je met de mensen en hun bulldozers te maken krijgt kom je terecht in menselijke omgevingen, zoals fabrieken. De muziek verandert dan ook naar een meer industriële stijl. Je bent met de eerste wereld van de game makkelijk een uur bezig, als je de beste score wilt halen. Snelle spelers zijn zo’n vier uur met Jungle Rumble bezig.

Erg knap gemaakt en zoals je al had begrepen: ook erg geschikt voor kinderen.

Downloaden: Jungle Rumble (€3,59, universeel, iOS 5.0+)

jungle-rumble-apen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 mei 2014, 10:30
Categorieën Games, Kinderen
Onderwerpen dieren, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.