iCulture speelt: Botanicula GvdW, Bicolor en Metal Slug Defense

Het excentrieke avonturenspel Botanicula van de makers van Machinarium is onze iPad Game van de Week en we spelen puzzelspel Bicolor.

ICS Bicolor geen GvdW iOSWe zijn verwend met steengoede puzzelgames de laatste tijd. Threes, het daarvan afgeleide 2048, Monument Valley en Hitman GO draaien grijs op je iDevice of horen dat in ieder geval te doen. En nu is er Bicolor, een stukje puzzelvernuft dat je voor 89 cent op je iPhone en/ of iPad zet. We zijn er verknocht aan, maar het is niet onze Game van de Week. Die eer gaat naar het excentrieke iPad-avonturenspel Botanicula, afkomstig van de ontwikkelaar achter Machinarium.

Bicolor: JA

Bicolor iPad iPhone screenshotHet doel in Bicolor is elke keer hetzelfde. Je dient het hele speelveld in de kleur van de achtergrond te verven en daarmee een aanwezige lichte kleur te verdelgen. Met een cijfer 3 dat in een lichte kleur staat, trek je een lijn van 3 vakjes dat de lichte verf verspreidt. Met de cijfers in de achtergrondkleur, kan je over die lichte lijntjes verven. Je dient alle cijfers te reduceren tot 0 en op dat moment nog maar één kleur in beeld te hebben. Het voelt veel logischer dan het klinkt en dat is de kracht van Bicolor. Het spelletje heeft duidelijke regels, maar laat je anderzijds totaal out of the box denken omdat de grootte van het speelveld niet is afgebakend. Je weet niet welke kant je op moet en kan gaan om de lichte vlakken over te verven. Met 180 levels en in-app aankopen die slechts voor hints bij puzzels zijn weggelegd, heb je heel wat te genieten in Bicolor.

Leuk bonusweetje: van de maker van het populaire Mr Flap.

Downloaden: Bicolor (€0,89, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

Metal Slug Defense: oude sprites, nieuwe kansen

ICS Metal Slug Defense bruine puinhoop iOSAls je vroeger naar de speelhal ging en zin had in heftige actie, was de kans behoorlijk dat je bij de arcadekast van Metal Slug eindigde. De verschillende delen in de schiet-platformreeks zijn al lange tijd te spelen op de iPhone en iPad, en bij vlagen weten de toen zo indrukwekkende sprites -pixelmodellen- van de game nog steeds te overtuigen. Ontwikkelaar SNK Playmore was ze ook nog lang niet zat, en zet de gedetaileerde modellen in voor een nieuw doel: een verdedigingsspel.

Metal Slug Defense is gratis te downloaden en hanteert een freemium-model, waarbij je tijd of geld in gebouwen kan steken. Die helpen je bijvoorbeeld sneller nieuwe eenheden te ontwikkelen tijdens de gevechten, geld te verdienen of zorgen direct voor nieuwe soorten eenheden (tanks, jeeps, robots!) om in te zetten. Dat kan op een gegeven moment wel eens tegen je werken als het spel besluit het niveau flink op te krikken. Of misschien: besluit het niveau vérder op te krikken. In traditie van Metal Slug gaat het meteen hard tegen hard met de eenheden die je onderin beeld inzet, tegen de legermacht en vaak grote bosses die de computer meeneemt op het slagveld. De nieuwe jas staat Metal Slug best goed.

Downloaden: Metal Slug Defense (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 7.0+)

Game van de Week: Botanicula

Dit is een verkorte versie van onze review op iPadclub
Game van de WeekAls de ontwikkelaar achter het prachtige avonturenspel Machinarium met een nieuwe adventure uitkomt op de iPad, mag je de oren spitsen. Botanicula oogste al eerder lof op de pc en Mac en is er nu ook voor Apple’s tablet. In het spel begeleid je vijf kleine boombewoners op hun tocht naar het redden van het laatste zaadje. Het enige zaadje dat nog niet onder de zucht van parasieten doorgaat, waar je in het spel op 150 excentrieke locaties mee te maken krijgt.

ICS GvdW Botanicula iPadEr wordt niet gesproken in Botanicula. Het spel brengt je naar verschillende schermen en alleen door de juiste voorwerpen aan te raken, te combineren en er puzzels mee op te lossen, kom je verder. Een andere keer lijkt het wel de bedoeling zo snel mogelijk een scherm te passeren. Botanicula is opvallend vlot voor een raadselspel en bovendien voorzien van een excentriek decor. Lichte kleurovergangen, semi-transparante boomtakken, spinnen bestaande uit zwarte waas en vijf zwierig bewegende hoofdpersonages die overal naartoe rennen en overal vandaan vluchten. De combinatie van de vlotte avonturenspelactie en de soms minimalistische omgevingen, zorgen ervoor dat je een beetje moeilijk ‘in’ de spelwereld komt. Maar het loont om er te blijven. Botanicula amuseert met grappige situaties, hoofdpersonen waarvoor je heel subtiel steeds meer gaat voelen en imponeert met zijn absurditeit.

Downloaden: Botanicula (€4,49, geen in-app aankopen, iPad, iOS 4.3+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2014, 19:18
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.