Jop’s Sinterklaas Puzzels: voorpret voor pakjesavond op de iPhone

Jop's Sinterklaas Puzzels voor de iPhone en iPad bevat 24 puzzels voor kinderen van 2-6 jaar met Sinterklaas tekeningen en achtergrondmuziek. De app heeft zelfs een hip eigen themanummer.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Jop's Sinterklaas Puzzels iPhone iPadInmiddels is het een bekend gezicht voor ouders met jonge kinderen: Jop de Giraf. De Nederlandse creatie van illustrator en schrijfster Esther Naalden is al met zes applicaties voor de iPhone vertegenwoordigd in de App Store. Jop’s Sinterklaas Puzzels is de nieuwste toevoeging aan de reeks en heeft zelfs een eigen Sinterklaasnummer dat je hoort in het hoofdmenu van de applicatie.

In Jop’s Sinterklaas Puzzels krijgen kinderen van 2 tot 6 jaar 24 verschillende puzzels om op te lossen, bestaande uit 4, 9 of 16 stukjes. Links in beeld zie je de afbeelding die gemaakt moet worden, rechts in beeld verschijnt steeds een puzzelstukje dat op de afbeelding geschoven moet worden. Er is één mogelijkheid om het moeilijker te maken: door op het kruisje te drukken, kan je de achtergrondafbeelding laten verdwijnen. Helaas hoef je de puzzelstukjes nooit te draaien om ze te laten passen. De puzzels kunnen steeds opnieuw worden gespeeld.

Jop's Sinterklaas puzzels leggenVoor de rest doet de applicatie genoeg om de kleine warm te maken voor de komst van de Sint en pakjesavond. Alle afbeeldingen bevatten kenmerkende Sinterklaasvoorwerpen en daarnaast worden ook Jop en zijn poppen Lulu en Tommie zo nu en dan afgebeeld. Op de achtergrond klinkt een kort deuntje met hoefijzers, dat overigens wel heel snel wordt herhaald. Een ander minpunt is dat het geluid van de app volledig wegvalt op het moment dat de app even niet wordt aangeraakt en het scherm op zwart springt. Om de muziek weer te horen, moet de app herstart worden.

Om in stemming te komen voor Sinterklaas, kan je onze App Lijst van Sinterklaas-apps op de iPhone van vorig jaar raadplegen. Ook loont het om onze Facebook-pagina in de gaten te houden – daar geven we op verzoek van ontwikkelaar Heppi vijftien promocodes weg voor Jop’s Sinterklaas Puzzels.

Downloaden: Jop’s Sinterklaas Puzzels (€0,89, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2012, 15:32
Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerp sinterklaas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.