2dehands.be brengt eigen iPhone-app uit

De Belgische website 2dehands.be heeft een iPhone-app uitgebracht die eigenlijk niks anders behelst van de mobiele website van 2dehands.be als downloadbare applicatie. Foto's openen werkt daarom niet zo goed.

2dehands.be iPhone-app headerDe grote Belgische marktplaatssite 2dehands.be heeft een applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPad. De toepassing is gemaakt door TTY Internet Solutions, die eerder tekende voor de applicatie van de huizenzoeksite Jaap.nl. In de applicatie kan je uitgebreid zoeken op de laatste zoekertjes, de laatste toevoegingen bekijken in een overzicht en per e-mail of telefonisch op adverteerders reageren. Ook berichten versturen is geen probleem in de applicatie.

Waar 2dehands.be op de website erg veel op het Nederlandse Marktplaats lijkt met haar gele interface, daar wijkt de iPhone-app daar vanaf. De applicatie is wit met blauwe accenten en ziet er daardoor tamelijk zakelijk uit. De app oogt hetzelfde als de mobiele site en dat is niet zo verrassend, want het ís de mobiele site. Door de applicatie te downloaden, zie je niet de balken van Safari in beeld maar omdat de app nog niet is aangepast op het iPhone 5-scherm, is je schermwinst op de nieuwste iPhone verwaarloosbaar.

2dehands.be zoekopdrachten AudiMobiele sites die worden overgezet naar een app, hebben wel eens het probleem dat ze de navigatieknoppen van standaardbrowser Safari missen en dat is helaas in 2dehands.be niet anders. In de App Store-omschrijving wordt gepronkt over de mogelijkheid foto’s in volledig scherm te bekijken, maar zodra je een foto inzoomt, valt de navigatie weg en kan je niet meer terug. Je moet de app dan eerst helemaal in de multitask-bar afsluiten voordat je hem weer normaal kan gebruiken.

Voor de rest heeft de app van 2dehands.be dezelfde handigheden als de mobiele website. Je kan gecategoriseerd door alle rubrieken zoeken (waarbij je handig het aantal items erin meteen in het overzicht kan zien), reageren op de bekende manieren, de complete advertentiepagina’s lezen, en zoekopdrachten verfijnen op prijsniveau. Door in te loggen in de app, kan je berichten versturen naar andere gebruikers. Er is geen mogelijkheid om zelf advertenties te plaatsen of te beheren met de toepassing – een functie waarmee 2dehands.be op de iPhone achterloopt op de Nederlandse evenknie.

Downloaden: 2dehands.be (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2012, 15:38
Categorieën Belgische apps, Lifestyle
Onderwerpen belgische apps, marktplaats

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.