Jop’s Bedtijd: iPad-kinderboek helpt kinderen bij het slapengaan

Jop's Bedtijd is een interactief prentenboek voor kinderen, waarmee kinderen Jop de Giraf helpen om naar bed te gaan. Ze leren daarmee een vast patroon bij het slapengaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

jop-gaat-slapen-boekHet lijkt wel alsof er in het weekend meer iPad-apps voor kinderen verschijnen dan op doordeweekse dagen. Zo zagen we dit weekend het prijzige maar wat knullig gemaakte Tel tot tien met Juf Ingrid verschijnen en brengt ontwikkelaar Kiddyapps een reeks vertaalde apps (met spelfouten!) uit waarmee de kleintjes het alfabet en tegenstellingen kunnen leren of de avonturen van Rupsje Geel kunnen meebeleven. Gelukkig zitten er ook kinderapps tussen die met wat meer zorg zijn gemaakt, zoals Jop’s Bedtijd. Dit kinderboek is uitgebracht door Esther Naalden, die sinds 2003 prentenboeken voor kinderen uitbrengt. Inmiddels zijn er al 21 titels verschenen voor de leeftijden 1 t/m 3 jaar en 4 t/m 7 jaar. Jop’s Bedtijd is het eerste prentenboek van Esther dat op de iPad is verschenen.

Jop’s Bedtijd probeert het naar bed gaan leuker te maken voor kinderen. Elk kind heeft een vast patroon bij het slapengaan. Hoofdfiguur Jop de Giraf heeft dat ook: opruimen, uitkleden, in bad gaan, haren wassen, afdrogen, tandenpoetsen, pyjama aantrekken, knuffel pakken, boekje voorlezen en kusjes geven. In ‘Jop gaat slapen’ kunnen kinderen Jop meehelpen bij dit vaste patroon. De giraf laat zien dat het leuk is om naar bed te gaan. Aan de hand van 10 opeenvolgende interactieve scènes gaat Jop de Giraf slapen. Bij elke scène vertelt het boek wat er moet gebeuren en hoe je kind Jop daarbij kan helpen, zoals sorteren, kleuren herkennen en tellen. In de laatste scène droomt Jop van leuke nieuwe avonturen.

jop-bedtijd-prentenboek

Er zit ook een aankleedspelletje in het boek, warbij je de poppen Lulu en Tommie moet aankleden met diverse kleertjes en schoenen. Kinderen leren daarbij in welke volgorde je kleding moet aantrekken: eerst een onderbroek, daarna een gewone broek.

Downloaden: Jop gaat slapen (iPad – €1,59)
Ook verkrijgbaar: Jop’s Bedtijd (iPhone – €0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 januari 2012, 11:12
Categorieën Boeken, Kinderen
Onderwerpen kinderboeken, prentenboek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.