Het Lettercircus: voorleesverhalen voor kinderen vanaf 4 jaar

Het lettercircus is een kinderboek voor kinderen vanaf 4 jaar, bedoeld om het alfabet te leren. Het kinderboek van Rian Visser is voorzien van illustraties van Mark Janssen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

lettercircus-icoonHet lettercircus is een nieuwe bundel voorleesverhalen op de iPad, bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar. Fien woont met haar vader Joep in een woonwagen in de duinen. Ze wil alle letters van het alfabet leren kennen en gaat samen met haar vader op zoek. In ‘Het lettercircus’ worden de letters van het alfabet op een speelse wijze bekeken en geoefend. Het boek is geschreven door de bekende iPad-kinderboekenschrijfster Rian Visser, met illustraties van Mark Janssen.


Eerder vandaag schreven we nog dat de kwaliteit bij kinderapps wel eens te wensen overlaat. Het is vrij simpel om een template-app te maken waarmee kinderen het alfabet kunnen leren en die naar meerdere talen om te zetten. Het leidt wel eens tot apps met spelfouten die met hulp van Google Translate achteloos in elkaar zijn geflanst. Bij ‘Het Lettercircus’ is dat niet het geval: dit is een met zorg gemaakt kinderboek, gemaakt door een Nederlands team dat al meer succesvolle kinderboeken uitbracht. Rian Visser is vooral bekend door haar boek Timo en het toverboek, maar ze maakte ook Daar komt aap. Dit nieuwe boek bevat 26 letterverhalen met 26 zoekplaten boordevol letters. De letters maken geluid als je ze aantikt. In de verhalen ontdekt Fien de lettervormen, die in de tekeningen veelvuldig terugkomen. Je kunt de lettervormen samen met je kind zoeken een aantikken. In elke tekening komen ook voorwerpen voor, waarvan de beginletter overeenkomt met de behandelde letter. Zo zie je bij de letter B een bal, bel en bril en bij de letter H een hark, hengel en handtas. Achterin het boek is een alfabet opgenomen, waarin kinderen de letters kunnen aantikken om het alfabet te leren.

Downloaden: Het lettercircus (€3,99)

het-lettercircus-rian-visser

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.