Jetpack Joyride-maker Halfbrick toont opvolger Fish Out of Water

Fish Out of Water heet het nieuwe spel van Fruit Ninja-ontwikkelaar Halfbrick en komt ergens april 2013 uit voor iPhone en iPad.

Fish Out of Water nieuw Halfbrick-spelHalfbrick, de studio achter de enorm succesvolle iPhone-games Jetpack Joyride en Fruit Ninja, heeft haar volgende spel voor de mobiele telefoon en tablets onthuld. Fish Out of Water wordt opnieuw een spel waarin je highscores neerzet. Ditmaal doe je dat door vissen die je verzamelt weg te slingeren en als een steentje zo vaak mogelijk over het water te laten stuiteren. Je hebt drie pogingen en mag elke vis maar één keer gebruiken.

Fish Out of Water heeft weer een andere visuele stijl dan Fruit Ninja en Jetpack Joyride. Dit keer geen sappige meloenen of grove pixels, maar een simpele, vrij opgeruimde cartooneske stijl. Je begint elke highscorepoging met de keuze uit zes verschillende waterraten, waaronder een walvis en dolfijn. Je mag er elke sessie drie kiezen om weg te slingeren en hun behaalde meters en aantal stuiters op het water, worden bij elkaar opgeteld voor de highscore. Na elke poging word je gejureerd door vijf krabben die elk op een ander punt beoordelen. Uiteraard hebben de vissen en zoogdieren verschillende eigenschappen: de ene vliegt meer, de andere stuitert makkelijker.

Om het spel niet te snel saai te maken, krijgt Fish Out of Water net als Jetpack Joyride en sindsdien elk spel in het highscoregenre, missies om je zoet te houden en je tussentijds te belonen. Het spel moet verder enige diepgang krijgen door onderweg gele blobjes op te pakken waarmee je de boost opvult, waarmee je kan versnellen om verder te komen. Eveneens kan je extra vaart meepakken bij het naar beneden duiken om verder weg te stuiten.

Fish Out of Water moet ergens in april uitkomen. Een exacte releasedatum is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2013, 15:30
Categorie Games
Onderwerpen fruit ninja, halfbrick, highscore, jetpack joyride

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.