Path introduceert hashtags in iOS-app

De sociale netwerkapp Path heeft hashtags geïntroduceerd. Je kunt nu snel berichten over hetzelfde onderwerp terugvinden door op de hashtag te tappen.

path 3 hashtagsPath heeft een kleine update gekregen waarbij voortaan hashtags worden ondersteund. Zonder hashtags doe je als sociale netwerkapp niet meer mee, zo lijkt het. Flickr introduceerde half maart hashtags in de vernieuwde app, Facebook denkt erover na om ze te introduceren en IRC heeft ze al jaren. Hashtags bestaat al sinds 2007 op Twitter, als manier om snel berichten over een bepaald onderwerp terug te vinden. Sindsdien zijn ze te vinden bij Tumblr, Google+, Instagram en allerlei andere online diensten. Path is een sociaal netwerk voor een beperkte groep vrienden. Het idee erachter is dat je openhartiger kunt zijn als niet de hele wereld meeleest, zoals op Facebook.

Path begrijpt zelf ook wel dat ze relatief laat met hashtags op de proppen komen. Path CEO Dave Morin zegt dan ook terecht “>#betterlatethannever in een tweet. Kort geleden bracht Path nog versie 3.0 van de iOS-app uit, met een indrukwekkender lijst nieuwe functies, zoals privéberichten sturen en digitale stickers plakken. In de nieuwste versie van de app kun je je berichten voorzien van hashtags, zodat anderen erop kunnen tappen om berichten met precies dezelfde hashtag te zien, ook als er geen #-symbool aan is toegevoegd. Tik je bijvoorbeeld op #iPhone, dan krijg je ook momenten (statusupdates) te zien waarin het woord ‘iPhone’ zonder hekje is vermeld. De Path-update zorgt bovendien voor performanceverbeteringen en er zijn een aantal bugs gefixt.

Downloaden: Path (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2013, 14:47
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen path talk, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.