Vraagapp Jelly gaat lokaal: vragen stellen over je locatie

Vraag-en-antwoord app Jelly voor iPhone heeft de mogelijkheid gekregen lokale vragen te stellen. Die komt terecht bij mensen uit het gebied.

Jelly iPhone vraag en antwoordDe vraag-en-antwoord applicatie Jelly heeft er een doel bij gekregen. Behalve vragen die je stelt aan de hand van foto’s en afbeeldingen, is de app nu ook geschikt voor vragen over locaties. Bij het stellen van een vraag kan je behalve je camera nu ook een plek op de kaart aanwijzen waarover je een vraag hebt. De vraag komt niet alleen terecht bij vrienden en kennissen van kennissen in Jelly, maar wordt ook voorgelegd aan gebruikers van de app in de regio.


De applicatie van een van de mede-oprichters van Twitter, kan zo wel eens een serieuze concurrent worden van reisapps. Want is het niet handiger om snel een vraag te stellen en antwoorden als pushberichten te krijgen, dan het nazoeken van informatie waarvan je nog niet weet of je er een geschikt antwoord op krijgt? Door de locatiefunctie wordt Jelly ook een beter alternatief voor de durftevragen-hashtag #dtv op Twitter. Nu komt je vraag terecht bij personen uit het gebied.

Een andere vernieuwing in Jelly 1.1 is dat je zelf geen foto meer hoeft uit te zoeken bij je vraag. Je kan direct beginnen met het stellen van een tekstvraag en Jelly zoekt er dan zelf een afbeelding van het web bij. Die is afkomstig van Google Images.

Jelly locatie vragen iPhone Jelly automatisch aanvullen vraag

Jelly is in zijn korte tijd al een aardige iPhone-app gebleken om antwoorden mee te krijgen op je prangende vragen. Het hielp daarvoor echter wel als je een groot sociaal netwerk om je heen had gebouwd, zodat je vraag bij veel vrienden én vrienden van vrienden terecht kwam. Een eerdere update van Jelly bevatte al de mogelijkheid om vragen als goed te markeren, zodat ze aan meer mensen buiten dat netwerk verspreid werden. Toch speelde je netwerk nog steeds een grote rol in de app. Met de nieuwe locatiefunctie wordt dat teruggedrongen.

Downloaden: Jelly (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

Andere apps voor je vragen op reis: Vijf iOS apps met reisgidsen voor iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.