Japow: leer Japanse straattaal en bijzondere feitjes

Japow leert je alles over Japanse straattaal en de cultuur van het land. Handig als aanvulling op gewone taallessen.

JapowIn de afgelopen jaren zijn er genoeg apps voorbij gekomen die je een taal proberen te leren. Geen van dezen pakte het echter aan als Japow, een app die je helpt met het leren van een hele andere kant van de Japanse taal. Hierin vind je namelijk een overzicht van straattaal, bijzondere uitspraken en gezegden die in het Aziatische land geregeld gebruikt worden. Ook gebruiken en cultuurverschijnselen uit Japan komen aan bod.

Zodra je Japow opstart word je begroet met zes knoppen. Onder deze knoppen vind je allemaal woorden en uitspraken, gesorteerd op onderwerp. Zo is er bijvoorbeeld een pagina toegewijd aan idiomen en een aan hoe je een bepaald persoon kunt noemen. De laatste knop bestaat uit wist-je-datjes over de Japanse cultuur in het algemeen.

Wanneer je een van deze categorieën bekijkt kun je op een woord of uitspraak drukken, waarna je een geïllustreerde uitleg ervan krijgt. Met een knop bovenin kun je zelfs horen hoe hij uitgesproken dient te worden. Met knoppen onderin de app voeg je hem toe aan je favorieten, plaats je een reactie die anderen ook lezen en deel je hem via Facebook en Twitter.

Vijf tabbladen onderin het scherm laten je door extra lagen van de app navigeren. Op de ranking-pagina vind je de de termen en uitspraken die de afgelopen weken en maanden het meeste zijn geliked door app-gebruikers, terwijl je in je favorietenlijst de woorden die je leuk vond nog eens terug kunt kijken. Het CocoBoard is een forum binnen de app, waarin je vragen over Japanse cultuur kwijt kunt. Met behulp van icoontjes zie je wie er hier uit Japan komt.

Japow is nog maar net in de App Store verschenen en om die reden ook gratis te downloaden. Over een tijdje zal er een prijskaartje aan gehangen worden, al is het nog niet duidelijk wat hij precies zal kosten.

Downloaden: Japow (tijdelijk gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2011, 12:35
Categorie Onderwijs
Onderwerpen cultuur, japan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.