Grand Prix Story van Kairosoft op de iPhone uitgekomen

Grand Prix Story is het laatste verslavende managementspelletje uit de stal van Kairosoft. Die gameontwikkelaar was eerder verantwoordelijk voor Game Dev Story en Mega Mall Story.

Grand Prix Story iPhone iPod touchEr is nog steeds geen hint naar Rollercoaster Tycoon op de iPhone en iPod touch, maar dat wil niet zeggen dat er geen verslavende managementspelletjes op de telefoon zijn te krijgen. Ontwikkelaar Kairosoft heeft vanochtend Grand Prix Story uitgebracht, een spel waarin je de baas speelt van een raceteam die voor successen op de baan moet zorgen. Dat doe je door coureurs te trainen, sponsors te vergaren en races te bekijken.

Diepgang vindt het spel in het verdelen van het sponsorgeld dat je binnenhaalt. Besteed je dat aan coureurs, trainingen of ontwikkel je allerlei nieuwe onderdelen? Daarbij heb je de keuze uit banden voor bepaalde weersomstandigheden, motoren en gewichtsreducties die de auto op hun eigen manier een voordeel geven. Dat laatste klinkt ingewikkeld, maar Kairosoft haast zich in de App Store-omschrijving te melden dat je geen autokennis nodig hebt om Grand Prix Story te spelen.

Grand Prix Story kan zowel in de verticale als horizontale houding van de iPhone gespeeld worden. Net als in de eerdere spellen van Kairosoft, te weten Game Dev Story, Hot Springs Story, Pocket Academy en Mega Mall Story, zijn de letters en statistieken soms aan de kleine kant. Het spel was echter al een tijdje uit op Google’s Android-besturingssysteem. Daar heeft Grand Prix Story de naam opgebouwd het beste spel uit de Kairo-stal te zijn.

Na de introductie wordt dit potentieel verslavende spelletje in prijs verhoogd naar 2,99 euro.

Downloaden: Grand Prix Story (€2,39, introductieprijs)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2011, 13:40
Categorie Games
Onderwerpen game, kairosoft, mega mall story

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.