iWork: Keynote, Pages en Numbers geüpdatet

Apple heeft haar iOS-software onder het iWork-label vernieuwd. Pages, Keynote en Numbers zijn geüpdatet en ondersteunen het Retina-beeldscherm van de nieuwe iPad en 3D-cirkel- en staafdiagrammen.

iWork applicaties iPhone iPod touch iPadDe professionele zakelijke software van Apple voor iOS, ook wel iWork genoemd, heeft updates gehad voor alledrie de apps. Pages, Numbers en Keynote hebben nu alledrie de firmware-update iOS 5.1 nodig en Apple meldt dat de algehele werking van de apps is verbeterd. Ook zijn de apps geoptimaliseerd voor het Retina-scherm van de nieuwe iPad en kan je in de drie apps aan de slag met driedimensionale staaf-, lijn-, vlak- en cirkeldiagrammen. Je kan ze zowel bekijken als maken.

Voor Pages (Apple’s tekstverwerker) en Numbers (Apple’s Excel) houden de vernieuwingen daar op. Keynote, de presentatietool van Apple die zich laat vergelijken met Microsoft Powerpoint, heeft de meest uitgebreide update gehad. Je kan 3D-diagrammen laten bewegen met de animaties Groeien, Radiaal, Roteren, Roteren en groeien tegelijk, de z-as en Kraan. Daarnaast zijn er nieuwe animaties en overgangen tussen slides. Numbers iPhone iPad iPod touchJe kan van de ene op de andere slide overgaan op acht nieuwe manieren, waaronder een object inzoomen en overgaan in kleur. Ook kan je slides zogenaamd wissen, branden of doen glinsteren.

De iWork-updates gaan vaak hand in hand met grote aankondigingen van Apple. De vorige update dateert van oktober 2011 en viel tegelijk met de introductie van iOS 5. Toen werden de apps gedrieën nog voorzien van iCloud-ondersteuning. Ook toen was de grootste update voor Keynote: de presentatie-app werd voorzien van draadloze ondersteuning met Apple TV.

Downloaden:

  • Keynote (€7,99, universele app)
  • Pages (€7,99, universele app)
  • Numbers (€7,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2012, 11:34
Categorie Productiviteit
Onderwerpen iwork, keynote, numbers, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.