iWork klaargestoomd voor Retina-beeldscherm van nieuwe iPad

Het iWork-pakket met professionele software van Apple is geüpdatet naar versie 1.6 en is nu geoptimaliseerd voor het Retina-beeldscherm van de nieuwe iPad. De nieuwe update verlangt wel dat je iOS 5.1 hebt geïnstalleerd.

iWork applicaties iPhone iPod touch iPadHet iWork-pakket bestaande uit drie professionele applicaties van Apple, is geüpdatet en klaargestoomd voor het Retina-beeldscherm van de nieuwe iPad. De updates van de toepassingen Keynote, Pages en Numbers vereisen daardoor wel de nieuwe firmware iOS 5.1 die sinds woensdagavond is te downloaden. De applicaties voor tekstbewerking, Excel-sheets en presentaties moeten vanaf hun update 1.6 stabieler en sneller werken en introduceren uitgebreide 3D-diagrammen die je kan maken, bewerken en bekijken.

Je in de drie apps aan de slag met driedimensionale staaf-, lijn-, vlak- en cirkeldiagrammen. Je kan ze zowel bekijken als maken. Voor Pages (Apple’s tekstverwerker) en Numbers (Apple’s Excel) houden de vernieuwingen daar op.

Numbers iPad update met diagrammenKeynote, de presentatietool van Apple die zich laat vergelijken met Microsoft Powerpoint, heeft de meest uitgebreide update gehad. Je kan 3D-diagrammen laten bewegen met de animaties Groeien, Radiaal, Roteren, Roteren en groeien tegelijk, de z-as en Kraan. Daarnaast zijn er nieuwe animaties en overgangen tussen slides. Je kan van de ene op de andere slide overgaan op acht nieuwe manieren, waaronder een object inzoomen en overgaan in kleur. Ook kan je slides zogenaamd wissen, branden of doen glinsteren.

De iWork-updates gaan vaak hand in hand met grote aankondigingen van Apple. De vorige update dateert van oktober 2011 en viel tegelijk met de introductie van iOS 5. Toen werden de apps gedrieën nog voorzien van iCloud-ondersteuning.

Downloaden:

  • Keynote (€7,99, universele app)
  • Pages (€7,99, universele app)
  • Numbers (€7,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 maart 2012, 11:27
Categorie Productiviteit
Onderwerpen iwork, keynote, numbers, pages, retinascherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.