iWork-apps gratis bij nieuwe iPhones gekocht na 1 september 2013

Apple stelt alle iWork-apps gratis beschikbaar voor kopers van de nieuwe iPhone. Het gaat om Keynote, Pages, Numbers, iMovie en iPhoto.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iWork apps voor iOS gratisDe Apple-apps die onder de noemer iWork vallen, worden gratis beschikbaar op elk nieuw iOS-apparaat. Het gaat om Keynote, Pages, Numbers en ook iMovie en iPhoto. Zodra je een nieuwe iPhone of iPad activeert die je hebt gekocht na 1 september 2013, krijg je een scherm waarin je de mogelijkheid krijgt om de verschillende applicaties te downloaden. Eerder bood Apple ook al gratis iWork-toepassingen aan op de desktop, waar je gebruik van kan maken als je inlogt met je Apple ID.

Update april 2017: de iWork-apps zijn voortaan gratis voor iedereen, ongeacht wanneer je je iPhone hebt gekocht.

Je krijgt de applicaties dus niet geïnstalleerd op je nieuwe iPhone of iPad als je daar geen behoefte aan hebt. Apple schat in dat dat niet vaak zal gebeuren: “Bijna al onze gebruikers houden van de iWork-apps”, klonk er op het podium van de Apple-presentatie.

De iWork-toepassingen zijn Apple’s alternatieven voor Microsoft Office en hebben al veel langer Mac-varianten die gratis aftrek vinden bij gebruikers. Pages, Numbers en Keynote zijn vergelijkbaar met respectievelijk Microsoft Word, Excel en Powerpoint. iMovie is een uitgebreid maar luchtig pakket om video’s mee te monteren en te voorzien van wat effecten en met iPhoto heb je een fotobewerker in handen. Over GarageBand, Apple’s creatieve muziekmaak-app die op presentaties vaak in één adem met iWork-apps wordt genoemd, werd met geen woord gerept. Die wordt niet geschaard onder de gratis apps.

iWork is dus gratis beschikbaar voor iedereen die een nieuwe iPhone of iPad koopt en activeert na 1 september 2013. Dat hoeft geen iPhone 5c of iPhone 5s te zijn en geldt ook voor ‘oudere’ toestellen die nieuw worden verkocht. Als je het toestel vóór 1 september hebt geactiveerd, kom je niet in aanmerking voor het aanbod.

Downloaden als je niet in aanmerking komt voor de actie:

  • Pages (€8,99, universeel, iOS 5.1+)
  • Numbers (€8,99, universeel, iOS 5.1+)
  • Keynote (€8,99, universeel, iOS 5.1+)
  • iMovie (€4,49, universeel, iOS 6.0+)
  • iPhoto (€4,49, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 april 2017, 10:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen event, iwork

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.