iOS game-update: Rayman Fiesta Run, Bombcats SE en Assassin’s Creed Pirates

Rayman Fiesta Run en Assassin's Creed Pirates komen naar iPhone en iPad. Ubisoft heeft die aankondigingen gedaan.

GU DI Assassin's Creed Pirates headerHet is niet alleen de grote dag van Apple’s onthullingen vandaag, al eist die deze tweede dinsdag in september wel volledig op. Nee, ook gamesuitgever Ubisoft laat van zich horen met nieuw en indrukwekkend spul. De uitgever heeft het doek getrokken van zowel Assassin’s Creed Pirates als de opvolger van een van onze favoriete iOS-games: Rayman Fiesta Run. Niet alleen weten we al van alles over de spellen: er zijn ook trailers met gameplay van onthuld.

Assassin’s Creed Pirates duikt op

GU DI Pirates Assassin's Creed iOS screenshotEcht serieus kan je de iOS-uitspattingen van Assassin’s Creed nog niet noemen, hoe spectaculair de games voor de spelcomputers ook zijn. We speelden al eens een platformspelletje van Gameloft dat toen nog niet in topvorm was en ook jaagden we van bovenaf bekeken op andere spelers. Ten slotte legden we een kaartje (App Store-link) met de witte capuchon en andere figuren uit de reeks. Nu kondigt Ubisoft een spel uit met gameplay die direct refereert aan de aankomende Assassin’s Creed: Black Flag. In Assassin’s Creed Pirates neem je de leiding over een piratenschip dat je aanstuurt op zee, de ene keer wat rustiger dan de andere keer. Je doel is het vinden van een schat, maar voordat het zover is, reken je op de woeste wateren natuurlijk eerst af met vijandige schepen. In de trailer lijkt het erop dat je kan schakelen tussen het roer en de kanonnen waarmee je de vijandige viermasten belaagt. Met name het water beweegt vrij indrukwekkend in de eerste beelden en we kunnen ons ook nog wel voorstellen dat zo’n confrontatie op het water een spannende aangelegenheid is. Of dat echt zo is, zal dit najaar moeten blijken.

Bombcats Special Edition: van freemium naar premium

GU DI Bombcats iPhone iPadWe hebben het wel eens andersom gezien: een app of een game die ver na introductie op de markt zijn verdienmodel over de kop gooit en daarna gratis wordt aangeboden… en overladen wordt met in-app aankopen. Bombcats Special Edition bewandelt een heel ander pad. Bombcats was eerder al een grappig gratis spel waarbij het op een gegeven moment wel erg verleidelijk werd aankopen doen om verder te komen, maar nu is er ook een betaalde variant en dat is een plus. Echt waar: je betaalt eenmalig 89 cent en bent daarna niet meer afhankelijk van wachttijden, voorraden boosts en andere hulpmiddelen. Bombcats is omgebouwd tot een compleet pakket met 190 (!) levels aan explosieve katten waar je van alles mee doet. In de ene uitdaging stuiter je zo ver mogelijk aan de hand van de explosies, de volgende uitdaging gaat om timing en de volgende weer om schade aanrichten. Als je de katten maar detoneert. Uitbreidingen en upgrades kosten nog steeds diamanten, maar minder. Bovendien krijg je ze door spelvordering, niet door betalen. Bombcats Special Edition is een leuk en lang speelbaar pakket.
Downloaden: Bombcats Special Edition (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Trailer van de Dag: Rayman Fiesta Run

GU DI Rayman Fiesta Run iPhone iPadDe beste platformgame voor iPhone en iPad krijgt een vervolg! Ubisoft heeft het doek getrokken van Rayman Fiesta Run, een klinkende naam voor de opvolger Rayman Jungle Run. Die was qua levels en thema behoorlijk geïnspireerd door de spelcomputervariant Rayman Origins. Fiesta Run sluit qua thema aan op het net op spelcomputers uitgebrachte Rayman Legends. Dat zie je terug in de visuele stijl, die wat schilderachtiger is dan haar voorganger – en misschien ook wel gedetailleerder. De decors komen ook overwaaien. Fiesta Run krijgt levels met een vrolijk, Mexicaans aandoend feestsausje en de muziek en kleuren die daarbij horen. Je zal hier en daar klein moeten worden om extra gangetjes in de levels te ontdekken, maar verder zal de opzet gelijk zijn aan het spel dat op een haar na onze favoriete iPhone- en iPad-game van 2012 was. Het rennen neemt het spel dus voor zich: jij springt, mept en zwemt je een weg door hopelijk net zulke verbluffende levels. Daarvan mag je er 75 verwachten, verspreid over 4 werelden. Fiesta Run komt in de herfst.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 september 2013, 15:40
Categorie Games
Onderwerpen assassin's creed, iculture speelt, rayman, ubisoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.