iPhone Sonar Ruler: Meet afstanden via de microfoon en speaker van je iPhone

Sonar Ruler is een applicatie waarmee de afstand van de iPhone tot een willekeurig object gemeten kan worden. Dit gebeurt via het uitzenden van pulsen via de microfoon en deze weer te ontvangen in de speaker van de iPhone.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Sonar ruler op de iPhoneEr zijn al veel waterpas-applicaties in de App Store, waarmee je kunt controleren of je schilderij recht hangt. De digitale gereedschapskist is nu verder uitgebreid met een iPhone-applicatie, die de functie van de rolmeter overneemt. Laan Consulting heeft een applicatie gemaakt waarmee het mogelijk is om via de microfoon en de speaker van de iPhone afstanden te meten tussen de iPhone en objecten. Bij objecten die geluid absorberen zoals kussens zal het effect niet of nauwelijks werken.


De iPhone-applicatie meet dit door sonische geluiden te versturen uit de speaker. Deze worden teruggekaatst via het object terug naar de microfoon van de iPhone. Omdat de snelheid bekend is waarmee het geluid verzonden is en je kunt meten na hoeveel tijd het geluid terugkaatst, is het mogelijk om op die manier de afstand te bepalen. De makers zeggen er wel bij dat je de iPhone parallel aan de grond moet houden en dat je je andere hand in een hoek van 45 graden onder je iPhone moet houden. Dit is nodig om de signalen beter op te vangen en een beter resultaat te krijgen.

Onderstaande Vimeo-video is helaas niet te zien via de iPhone:

De betrouwbaarheid is natuurlijk niet zo nauwkeurig om er huizen mee te bouwen en de meting zal ook steeds onnauwkeuriger worden naarmate de afstand groter wordt, maar net zoals de iPhone-hartslagmeter is dit ook een creatieve oplossing voor een iPhone-applicatie die gebruik maakt van de microfoon.

Aanschaffen: Sonar Ruler (€ 0,79)

Bron: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.