iPhone-horloge Pebble gaat RunKeeper ondersteunen

Het iPhone-horloge Pebble zal gebruik kunnen maken van de iPhone-app RunKeeper om je voortgang tijdens het sporten te laten zien. Dit liet de oprichter van RunKeeper vandaag weten.

Pebble RunkeeperHet slimme smartphone-horloge Pebble heeft op het moment van schrijven bijna 8 miljoen dollar op Kickstarter verzameld, met nog meer dan twee weken tot het einde van het project te gaan. Het is dan ook opmerkelijk dat weinig ontwikkelaars tot nu toe ondersteuning voor het horloge in hun iPhone-apps hadden aangekondigd. De maker van RunKeeper doet dit in ieder geval wel: volgens hem zal de Pebble via Bluetooth communiceren met je iPhone, wanneer je aan het sporten bent.

De Pebble gebruikt een Bluetooth-verbinding om met je iPhone te verbinden, zodat je bijvoorbeeld speciale horloge-apps kunt downloaden en installeren. Een gratis SDK zorgt ervoor dat ontwikkelaars ondersteuning voor het horloge gratis in hun app kunnen implementeren. In de demo-video van de Pebble was al te zien dat je het horloge kunt gebruiken om je voortgang bij het hardlopen bij te houden, maar er was tot nu toe geen grote app die had aangekondigd deze ondersteuning naar het horloge te brengen. Nu heeft de oprichter van RunKeeper tegenover Mashable bevestigd dat zij het horloge zullen ondersteunen.

RunKeeper is een iPhone-app die met behulp van GPS bijhoudt hoe hard je beweegt tijdens het hardlopen, fietsen of tijdens een andere sport. Deze resultaten kun je vervolgens delen via Twitter, Facebook of RunKeeper’s eigen sociale netwerk. Vanuit de app kun je jezelf doelen geven om naartoe te streven, zoals een wedstrijd, of verschillende fitnesslessen nemen.

Je kunt een Pebble bestellen door minstens 130 dollar op Kickstarter te doneren. Grotere donaties garanderen andere kleuren, of meerdere horloges. Het geld wordt pas afgeschreven wanneer het project voorbij is.

Downloaden: Runkeeper (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2012, 18:00
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen kickstarter, pebble, runkeeper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.