iPhone game-update #18: Zelda, Resident Evil en Doodle Jump

iPhone Game-update #18: Devil May Cry 4, Zelda , Resident Evil en Doodle Jump. iPhoneclub.nl bezorgt haar lezers elke dag het verse gamenieuws omtrent de iPhone.

doodle1Hopelijk heeft iedereen een heerlijke dag achter de rug. Als het om games voor je iPhone gaat was het namelijk een geweldige dag. Zo komt er een nieuwe Resident Evil game aan voor de iPhone, krijgt de iPhone ook een Devil Ma Cry game op bezoek en ook The Legend of Zelda lijkt op de één of andere manier toch een beetje op de iPhone te verschijnen. Verder is er nog nieuws rondom de game Doodle Jump.

Gameloft komt met Zelda look-a-like

zeldaGameloft heeft er de laatste tijd een handje van om games wel erg te laten lijken op bestaande titels. Zo leek Modern Combat erg op Call of Duty en Shadow Guardian is een redelijke kloon van Uncharted. Waarschijnlijk kan je daar een titel aan toevoegen, want een game met nog onbekende naam, die je in de onderstaande trailer kan bekijken, lijkt wel heel erg op Nintendo’s The Legend of Zelda. Bekijk de trailer en oordeel zelf.

Devil May Cry 4 Refrain komt naar de iPhone

dmc4Capcom bevestigt vandaag het bestaan van twee nieuwe iPhone titels. Devil May Cry 4 Refrain is de eerste daarvan. In de game zul je Nero onder de knoppen nemen en zul je je een weg moeten slaan door verschillende levels. Het spel is een hervertelling van het vierde deel uit de serie, dat voor deze gelegenheid speciaal voor de iPhone is aangepast. Het spel zal rond eind januari in de App Store moeten liggen voor een geschatte prijs van rond de vijf euro.

Doodle Jump-ontwikkelaar wil geld zien

doodle2Iedereen die een game gespeeld heeft op de iPhone moet inmiddels wel bekend zijn met het immer populaire Doodle Jump. Ontwikkelaar Lima Sky heeft de populariteit ook opgemerkt: het spel is immers vijf miljoen keer betaald gedownload en ziet dat er steeds meer games verschijnen met het woord ‘Doodle’ in de titel. De ontwikkelaar is van plan naar de rechter te stappen en te vragen om een verbod op woord ‘Doodle’, omdat andere ontwikkelaars zouden meeliften op het succes van Doodle Jump. Of Lima Sky uiteindelijk gelijk krijgt is de vraag, omdat Lima Sky alleen het patent heeft op de naam ‘Doodle Jump’ en niet op het woord ‘Doodle’. ‘Doodle’ is een algemeen woord met als betekenis ‘tekeningetje’, ‘kattebelletje’ of ‘krabbel’, dus de kans dat Lima Sky deze strijd gaat winnen lijkt ons minimaal.

Download: Doodle Jump (€0,79)

Ook Resident Evil Mercenaries naar de iPhone

resi4De tweede game van Capcom is hier. Vandaag is met Resident Evil Mercenaries VS een nieuwe Resident Evil titel aangekondigd. De game zal naar verwachting in februari naar de iPhone komen. Over de prijs is verder nog weinig bekend, maar wel weten we dat de game zich vooral focust op online multiplayer. De game is gebaseerd op de Mercenaries-modus, die ook te vinden is in Resident Evil 4. De game zal gebruik maken van dezelfde engine en dezelfde besturing. Of deze game enige gelijkenissen zal vertonen met de soortgelijke game die voor de Nintendo 3DS wordt ontwikkeld is nog niet bekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2011, 22:47
Categorie Games
Onderwerpen capcom, doodle jump, gameloft, nintendo, resident evil, zelda

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.