iPhone game-update #17: iCade, Jaleco en Wesley Snipes

iPhone Game-update #17: iCade, Jaleco en Wesley Snipes. Elke dag houdt iPhoneclub zijn lezers op de hoogte van het laatste nieus over videogames op de iPhone.
Erik Welleweerd - · Laatst bijgewerkt:

avenging spiritHet weekend is weer voorbij en de meeste mensen moeten weer aan het werk of aan de studie, zoals ikzelf. De Consumer Electronic Show is inmiddels achter de rug, dus er is genoeg om over te praten. Zo is Atari bezig met een build waarmee je je iPad om kan toveren tot een mini-arcadekast, komen de oude games van Jaleco naar de iPhone en ook Wesley Snipes komt met een game op de proppen.

Speel op je eigen arcadekast met iCade

icadeIk ben me ervan bewust dat het hier gaat om een iPad nieuwtje, maar ik kon hem niet laten liggen. IONAudio, Thinkgeek en Atari zijn namelijk een samenwerkingsverband aangegaan om een nieuw product te ontwikkelen: de iCade. Het apparaatje is een soort hoes voor je iPad, waardoor je iPad wordt omgetoverd tot een kleine arcadekast. Het apparaat bevat, zoals je op het onderstaande filmpje kan zien, een echte joystick en een stel knoppen om zo je favoriete arcadehits te spelen. Of er ook een iPhone versie van de add-on aankomt is niet bekend. Op onze website iPadclub kon je er al eerder over lezen.

Speel Jaleco-klassiekers straks op je iPhone

Het zal niet lang duren of je kan straks je favoriete Jaleco-klassiekers op je iPhone spelen. Doet Jaleco niet meteen een belletje bij je rinkelen? Dat kan kloppen, want het Japanse bedrijf is voornamelijk aan de andere kant van de oceaan en in zijn thuisland bekend. Misschien dat de Earth Defense Force-serie je wat zegt en anders kan je Jaleco kennen van het spel Avenging Spirit dat al in de App Store ligt. Retrofans opgelet dus, want het bedrijfje DotEmu is momenteel bezig om zeventien titels naar het iOS platform te brengen. Earth Defense Force wordt de volgende titel, maar welke andere vijftien games naar de iPhone komen, is onbekend.

Download: Avenging Spirit (€0,79)

Wesley Snipes komt met een iPhone game

snipesDe grote sterke ‘bad-ass’ filmster Wesley Snipes (bekend van Money Train, Blade en Murder at 1600) vertoeft momenteel in de gevangenis omdat hij schuldig is bevonden aan belastingontduiking, maar dat weerhoudt hem er niet van om de hoofdrol te spelen in een nieuwe videogame. Het spel ‘Dubbed Julius Styles: The International’ geheten komt uit voor Xbox Live Arcade en Playstation Network, maar niet voordat het spel op de iPhone en iPad is verschenen. Het spel zal een mix zijn van een actiegame met puzzelelementen. Heel snel zullen we nog niet van het stukje software kunnen genieten, want de game staat gepland voor juni.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 januari 2011, 1:45
Categorie Games
Onderwerp icade

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.