iPhone-applicatie MyOrder al geschikt voor Hyves Afrekenen

MyOrder is al geschikt voor Hyves Afrekenen, het nieuwe betaalsysteem dat Hyves vanaf vandaag introduceert. MyOrder voor de iPhone is via de App Store te installeren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

myorderVandaag lanceert Hyves een nieuwe functie: Hyves Afrekenen. Daarmee is het mogelijk om onderling geld over te maken tussen vrienden. In de iPhone-applicatie van MyOrder is de functie Hyves Afrekenen al geïntegreerd, dus je kunt meteen beginnen met het terugbetalen van schulden aan vrienden. Hyvers moeten daarvoor hun account koppelen aan een bankrekening en kunnen daarna geld overmaken naar andere hyvers. Inloggen op de website van de bank is dus niet meer nodig.

De dienst Hyves Afrekenen is ontwikkeld in samenwerking met de Rabobank, maar is door klanten van alle Nederlandse banken te gebruiken.

Om te voorkomen dat je per ongeluk geld overmaakt naar Hyves-vrienden moet je de transactie steeds bevestigen met een code die je per sms krijgt toegestuurd. Hyves heeft vooraf een peiling gedaan, om te kijken hoeveel geld hyvers nog tegoed hebben van hun vrienden. Dat blijkt gemiddeld zo’n 62 euro te zijn. Meestal duurt het lang voordat je je vrienden weer ziet, of je vergeet domweg het geld terug te vragen. Moet je voortaan weer eens geld voorschieten en heeft de betreffende vriend z’n iPhone op zak, dan kun je meteen met elkaar afrekenen.

Om nog eens extra de nadruk te leggen op het onderling afrekenen heeft Hyves volgende week uitgeroepen tot Nationale Afrekenweek. De ‘nationale schuld’ van bijna 1 miljard euro, die de Nederlanders nog onderling hebben, kan dan eindelijk eens worden opgelost. Ook komt er eind april een ‘flashmob’ bij café Vertigo in het Amsterdamse Vondelpark om het Hyves Afrekensysteem te testen in horecagelegenheden. Het wordt dan ook mogelijk om bij bedrijven als New York Pizza, bioscopen en Van der Valk je rekening te betalen.

Downloaden: MyOrder (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2010, 19:49
Categorie Financiën
Onderwerpen betalen, hyves, myorder, rabobank

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.