iPhone-app Het Verkeer Pro combineert files, flitsers en weer op kaart

De iPhone-app Het Verkeer Pro combineert het weerbericht, files, flitsers en trajectcontroles nu op Google Maps in de verkeerskaart.

Het Verkeer Pro iPhone files flitsers weerberichtDe Nederlandse iPhone-app Het Verkeer Pro heeft een update gekregen waardoor de applicatie voortaan gebruik maakt van Google Maps. Daardoor kan de applicatie afstand nemen van Apple’s kaart en dat maakt het mogelijk voor de verkeersapp om op één kaart de files, flitsers, trajectcontroles en zelfs het weerbericht op een kaart te zien. De verkeerskaart combineert haar eigen informatie met de fileinformatie van Google. Daardoor zie je niet alleen de files in Nederland, maar van heel Europa.

Het Verkeer Pro verkeerskaartDe Verkeerskaart heeft ook een volgmodus gekregen zodat de kaart je actuele positie in beeld houdt terwijl je aan het rijden bent. Wel is de informatie op de redelijk uitgezoomde kaart nog altijd aan de priegelige kant. De app van ontwikkelaar Martijn de Meulder is daardoor met name bruikbaar in de handen van een bijrijder, niet zozeer op het dashboard voor de bestuurder. Het laatste bijgewerkte puntje van de toepassing is het verwijderen van een fout in de kaartweergave op de iPhone 5.

Het gratis te downloaden Het Verkeer Pro heeft als ambitie het voorzien van alle benodigde informatie onderweg. Zo kan je behalve de Verkeerskaart, in aparte tabbladen ook de files in Nederland op een rij bekijken, actieve flitsers zien en het reisweer bekijken op verschillende kaarten voor temperatuur, wind en zicht. Er is zelfs een buienradar (die overigens niet in de toekomst kan kijken). Als het weerbericht niet van grote zorg is, heb je aan de gratis app FlitsMeister echter een slimmer alternatief. Daarin zie je ook hoelang je nog in de file staat als je er eenmaal in bent geraakt.

Downloaden: Het Verkeer Pro (gratis, iPhone, iOs 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2013, 17:27
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen flitser, flitsmeister

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.