iPartyflock voor iPhone: kijken waar de feesten zijn en meer

iPartyflock is een nieuwe applicatie die de website voor feesten en dance naar de iPhone wil overzetten. Hij verzuipt echter in het aantal mogelijkheden en heeft toch nare onmogelijkheden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iPartyflock iPhone applicatieDe grote Nederlandse dance- en feestwebsite Partyflock heeft een eigen iPhone-applicatie gelanceerd. Bernardus Molkenboer tekende samen met de website voor de app iPartyflock. Daar lijken twee grote ambities aan ten grondslag te liggen. Allereerst wil de app, gezien de Engelstalige omschrijving in de App Store, ook een buitenlands publiek aantrekken. De tweede grote ambitie is dat de app werkelijk de gehele website behelst, inclusief fora en chatrooms. En dat is misschien wat teveel van het goede.

De website Partyflock ging altijd meer om de inhoud dan om het ontwerp. Dat zie je al vanaf het moment dat je de website betreedt en hetzelfde gevoel bekruipt je meteen als je de vanochtend verschenen applicatie opent. Onderin beeld staan slechts twee tabbladen om uit te kiezen: iPartyflock en Contact Us. Boven in beeld staan echter vijf knoppen die allen een uitvouwmenu tonen en daar stikt het van de mogelijkheden. Alleen al onder de voornaamste knop, ‘Basis’, staan maar liefst 12 pagina’s om te bezoeken! ‘Jullie’ biedt er nog eens 5, ‘DB’ telt er 8 en onder ‘Overig’ scharen zich de laatste 11 pagina’s. Helemaal links in beeld staat de knop ‘Jij’, waarin je je kan inloggen en aanmelden.

Dat laatste gebeurt nog steeds veel bij Partyflock. In de App Store-omschrijving valt te lezen dat de website elke dag ongeveer 120 nieuwe aanmeldingen van nieuwe leden verwerkt. Zij die zich kind aan huis voelen op de website, zullen snel hun draai vinden in de navigatiestructuur van de applicatie. De onderverdeling in rubrieken is namelijk gelijk aan die van de site. Alleen onder Overig staan extra optie’s, zoals de taal, de optie om de pagina’s door te maken, een mogelijkheid tot een beveiligde verbinding en de optie om de Reguliere versie van de site te bezoeken. Dat is geen handige optie. De layout met reclame is totaal niet geschikt voor de iPhone en pas als we onderaan de pagina kijken en op de knop ‘Bekijk in mobiele opmaak’ klikken, zien we de eigenlijke app-indeling weer. De app is dus eigenlijk een sjieke verpakking van de mobiele website.

Hoewel sjiek… het gevaarte is soms maar moeilijk navigeerbaar. Door de makkelijk te missen knoppen in de menu’s tik je soms pardoes een afbeelding aan die plots het scherm vult én de menuknoppen boven laat verdwijnen. Daardoor kun je alleen nog onder het tabblad Contact Us verder gebruik maken van de applicatie, want daar staan dezelfde menuknoppen bovenaan. Maar maak twee van dat soort fouten en de app is onbruikbaar geworden. Ook als je hem helemaal opnieuw opstart na hem af te sluiten in de multitask-bar, onthoudt hij de laatste pagina. Een andere onhandigheid is die van het forum. Middels meerdere klikken kun je je daarin naar een bepaalde pagina op het forum bewegen, maar als je vervolgens terug wilt naar een vorige pagina of een vorig overzicht… kan dat nergens. De enige optie is helemaal opnieuw te beginnen vanuit de menubalk ‘Jullie’.

De applicatie iPartyflock scoort met één functie bijzonder goed. Dat is de pagina Agenda –> Nu & Straks, te vinden onder de knop ‘Basis’. Door de locatievoorziening van de iPhone haalt de telefoon automatisch je locatie op en kun je een overzicht oproepen van de feesten in de regio tot maximaal drie dagen verderop. Op de mobiele website is dat niet mogelijk en moet je onhandig zelf de locatie op de kaart aangeven. Voor alle andere functies loont het wel om Partyflock in Safari te gebruiken en niet in deze nieuwe gratis applicatie. In Safari zit namelijk een terugknop waardoor je wél het gevoel van navigeerbaarheid hebt op de website.

Er is al eens een andere applicatie over de dance- en feestwebsite verschenen voor de iPhone. Party legt de nadruk op het vinden van evenementen, kost 79 eurocent en laat ook nog wel wat te wensen over, concludeerden we eind vorig jaar.

Partyflock heeft bij monde van Thomas van Gulick, oprichter van Partyflock.nl, laten weten dat iPartyflock geen officiële app vanuit Partyflock is. Verder geeft van Gulick aan benodigde stappen te nemen om iPartyflock uit de App Store te laten verwijderen.

Downloaden: iPartyflock (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2011, 0:11
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen activity, feestdagen, uitgaan

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.