Dumpert brengt eindelijk officiële iPhone-applicatie uit

Vandaag komt Dumpert, bekend van GeenStijl, met een officiële applicatie. We hebben er al lang op moeten wachten, want al in 2008 wilden iPhone-bezitters een Dumpert-app hebben.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

dumpert pictogramVandaag heeft dump-je-filmpjes-en-foto’s-hier-website Dumpert een officiële applicatie uitgebracht. Dat de applicatie gewild is mag duidelijk zijn: in 2008 was er al een ontwikkelaar die een webapp maakte voor GeenStijl waarmee je filmpjes op Dumpert kon bekijken. Daarna was het lange tijd stil, maar dit jaar verschenen er al twee onofficiële Dumpert-apps: een applicatie die in januari in de App Store kwam en nog een webapp. Weinig verbazend, twee van de drie werken niet meer. Maar vanaf vandaag hoef je je daar dus geen zorgen meer om te maken.

dumpert toppersDe applicatie doet wat je ervan mag verwachten: je kunt de nieuwste filmpjes bekijken, de nieuwste plaatjes en ook de toppers van de dag kun je in deze applicatie vinden. En voor de echte fanatiekelingen die zelf ook mooie filmpjes en foto’s maken heeft de app ook wat te bieden: je kunt ze vanuit de applicate zo ‘dumpen’ waarna ze mogelijk op de website verschijnen.

De app laat zien hoeveel keer een filmpje of plaatje is bekeken en hoeveel kudos er zijn gegeven, maar in de Dumpert-app kun je helaas niet zelf commentaar of kudo’s geven. Dat zal je dus later nog even op je desktop-computer moeten regelen. Wel ondersteunt de applicatie AirPlay, dus als je je iPhone-schermpje wat klein vindt kun je het filmpje zo in groter formaat op je TV tevoorschijn toveren.

Op de screenshot in dit artikel staat ook een instellingen-knop, maar die hebben wij niet aangetroffen. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn: mensen die nog geen 17 jaar zijn kunnen de app niet downloaden omdat er schokkende filmpjes of plaatjes in kunnen staan.

Downloaden: Dumpert (gratis – universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2011, 18:24
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerpen dumpert, geenstijl

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.