iPad krijgt eigen 9/11 Memorial-app

The 9/11 Memorial app voor de iPad herdenkt de gebeurtenissen rondom het World Trade Center op 11 september 2001. De eerste paar dagen wordt de applicatie gratis aangeboden.

The 9-11 Memorial App voor iPadOp 11 september is het precies tien jaar geleden dat de Twin Towers in New York ten prooi vielen aan een aanval van twee grote passagiersvliegtuigen die de torens doorboorden en de Verenigde Staten in rep en roer bracht. Ter gelegenheid daarvan wordt The 9/11 Memorial op de iPad uitgebracht. Die applicatie van filmmaker Steven Rosenbaum toont het verleden, het heden en de toekomst van een van de meest spraakmakende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis.


Rosenbaum ontwikkelde de applicatie voor de iPad omdat hij vindt dat het het beste platform is om zijn materiaal over de ramp weer te geven.

De kracht van de foto’s is zo groot, dat het fout zou aanvoelen om ze niet in full-color te publiceren. Het moest evenmin afgebeeld worden op een klein telefoonscherm. Het moest groot en ‘glossy’ zijn, vond ik. Apple was het er meteen mee eens en keurde de applicatie in anderhalve dag goed.

Een paar ingrediënten van de aankomende iPad-app over 11 september 2001 zijn: een blijvend geüptdatet interactieve tijdlijn van 2001 tot nu over de constructie van Ground Zero, nooit eerder vertoonde beelden van de aanval op het World Trade Center, meer dan 40 video’s waaronder een dik uur aan origineel materiaal, 400 foto’s en beelden van Rosenbaums documentaire 7 Days in September.

The 9-11 Memorial app voor iPad hoofdmenu

De applicatie wordt niet op 11 september, maar op 1 september uitgebracht en zal tot en met 12 september gratis zijn. Daarna verlaat The 9/11 Memorial de App Store in ruil voor jouw 7,99 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.