Decide-o-tron kiest welke game je moet spelen

Penny Arcade slaat de handen ineen met EEDAR om een app te ontwikkelen die je helpt met het uitkiezen van je volgende game. Dit doet hij op basis van je eerder gespeelde spellen.

Decide-o-tronHet is makkelijk om in het grote aantal game-recensies, hitlijsten en de aanraders van vrienden te verdrinken wanneer je een nieuw spel probeert uit te kiezen. Er is immers zoveel op de markt en ook jouw persoonlijke smaak speelt mee bij je volgende keuze. De Decide-o-tron, een aankomende app waar webcomic Penny Arcade aan meewerkt, maakt dit tergende proces makkelijker voor je. Je voegt in de app jouw gespeelde games toe aan de bibliotheek. Decide-o-tron kijkt naar wat voor soort spellen dit zijn en wat er allemaal nog meer in jouw straatje past. Is jouw bibliotheek nog niet zo uitgebreid, dan is het ook mogelijk om een paar simpele vragen te beantwoorden om zo een aanrader te genereren.


Dit hoeven niet per se spellen voor de huidige generatie spelcomputers te zijn: de app bevat spellen voor PlayStation Portable, PlayStation Network, PlayStation 2, Xbox, Xbox 360, Xbox Live Marketplace, Wii, Nintendo DS, DSI and 3DS, GameCube, GameBoy Advance en de pc. Een aantal oudere spellen dat zich bevindt op de Wii zijn Virtual Console-kanaal komen ook in het lijstje voor. De iPhone ontbreekt in de platformlijst. Raar, als je bedenkt dat de app daar nota bene op uitkomt.

Penny-Arcade werkt samen met het Amerikaanse EEDAR en ontwikkelstudio Binary Mill om de app te maken. EEDAR moet vooral bijdragen aan het flinke datagehalte van de app: dit bedrijf is al jaren een van de grootste analyse-bureau’s omtrent games in de VS.

De app moet in september uitkomen in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 augustus 2011 om 12:39
Onderwerp
Categorie
Games
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.