iPad-krant The Daily is één jaar oud

De iPad-krant The Daily werd precies één jaar geleden aangekondigd voor de iPad. In dat jaar wist de krant 100.000 abonnees aan te trekken, waarvan de helft een jaarabonnement afsloot.

The DailyEén jaar geleden werd de Amerikaanse iPad-krant The Daily aangekondigd tijdens een persbijeenkomst in New York. In dat jaar werd de krant met 100.000 betalende abonnees één van de apps die het meest opbrengt in de App Store. Abonnees moeten betalen om dagelijks een krant met nieuws, opinie en andere artikelen te lezen. Van deze lezers betaalt ongeveer de helft 79 eurocent per week om de krant te lezen, terwijl de andere helft een jaarabonnement van €31,99 per jaar heeft afgesloten, blijkt uit cijfers die The Daily bekend heeft gemaakt.


In september bleek nog dat 120.000 mensen The Daily wekelijks lezen. Een indrukwekkend aantal, maar misschien nog lang niet genoeg: in februari van dat jaar beweerde Rupert Murdoch immers dat er 500.000 abonnees nodig zijn om de krant rendabel te maken. Iets waar met een paar interne aanpassingen wellicht al verandering in is gebracht.

Om het jubileum van The Daily te vieren, maakte de redactie een video waarin de hoogtepunten voorbijkomen. De website Mashable publiceerde een interview uit 2011 met Greg Clayman, de uitgever van The Daily.

Downloaden: The Daily (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.