Bordspel Ticket to Ride krijgt meer online-mogelijkheden na update

Het populaire bordspel Ticket to Ride heeft een update gekregen op de iPad waardoor je online meer mogelijkheden krijgt om spelletjes in stand te houden en lastige spelers uit een spel te ontslaan.

Ticket to Ride voor de iPad startschermHet populaire bordspel Ticket to Ride heeft een aanzienlijke update gekregen op de iPad waardoor vooral de online-component meer mogelijkheden krijgt. Zo wordt een online spel nu automatisch gepauzeerd als de verbinding van een van de spelers wegvalt. De applicatie doet er dan alles aan om de andere spelers met elkaar te verbinden zodat er verder gespeeld kan worden. Daarnaast kan de gastheer van een spel ongenode of niet reagerende gasten ontslaan uit het spel, zodat er weer een stoel voor een andere speler vrijkomt. Ook voor de offline-spelers zijn er echter verbeteringen doorgevoerd.

In de modus waarbij je de iPad doorgeeft aan de andere spelers die meespelen, kun je nu aangeven dat een computer ook mag aanschuiven. Dat doe je door op een spelerspositie te drukken en er een computergestuurd personage op neer te zetten.

Voor de rest zijn er wat kleine foutjes verbeterd. Zo springt het spel niet meer op zwart als je het beeld een langere tijd niet aanraakt. Dat is vooral handig in online-potjes tegen slome tegenstanders, waarbij je soms lang moet wachten op je beurt. Ticket to Ride voor de iPad kaartVerder krijgen beginners duidelijkere waarschuwingen als ze iets fout doen, je kan niet meer per ongeluk een kaart pakken terwijl je een route neerlegt en alle routes kunnen nu ook ingediend worden met alleen maar locomotieven – de jokers van het spel.

In Ticket to Ride krijgen de spelers opdrachten om treintrajecten aan te leggen tussen steden. Tussen die steden liggen gekleurde routes. Je dient kaarten van een kleur te verzamelen om een route te claimen. De uitdaging is zoveel mogelijk punten te verzamelen met routes aanleggen en opdrachten te voltooien, zonder dat je daarbij wordt gedwarsboomd door andere spelers die jouw route leggen. Opdrachten die je niet haalt, gaan namelijk van je puntenaantal af. Ticket to Ride is een van de mooist afgewerkte én een van de leukste bordspellen op de iPad.

Downloaden: Ticket to Ride (€5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2012, 12:52
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.