iOS game-update: Fara, Robo5, koopjes en Mage Gauntlet is Game van de Week

Wat is de Game van de Week voor de iPhone? Deze week was de strijd niet zomaar beslecht: Mage Gauntlet en Fara zijn allebei indrukwekkende actie-avonturenspellen mag veel vechten en stijl.

GU VR Fara header iPhone iPod touchWe zijn wel wat gewend met meerdere goede iPhone-games in een week, maar dit hadden we nog niet meegemaakt. Twee games strijden nog boven alle andere leuke nieuwe spellen om de titel Game van de Week. De winnaar is het nostalgische actie-avonturenspel Mage Gauntlet – maar de runner-up moeten we nog aan je voorstellen. Fara heet ze, en ze ziet er tegelijk mooi en lelijk uit.

Stapelen met tact: Robo5

GU VR Robo 5 iPhone iPod touchBlokken zijn er niet om te bouwen, blokken zijn er om op te klimmen. Te verplaatsen. Kapot te maken. Naar voren te trekken. Naar achteren te duwen. Robo5 doet veel met blokken, en jij bent het robotje dat de torens beklimt. De camera volgt de puzzelactie vanaf de zijkant, maar dan nèt schuin genoeg om de diepte van de omgeving mee te krijgen. En die heb je nodig hoor, als je blokken van voren naar achteren moet verplaatsen om de toren weer een stukje te kunnen beklimmen. In totaal zijn er 40 puzzels verdeeld over 5 hoofdstukken en 8 dagboeken die het verhaal een beetje euh… diepte proberen mee te geven. Wie naast een iPhone ook een iPad in huis heeft, mag nog even nadenken over de aanschaf van dit typische probeer-opnieuw-en-opnieuw spel. Volgende week verschijnt het namelijk als aparte app voor de iPad.
Downloaden: Robo5 (€0,79)

Heerlijk actie-avontuur: Fara

GU VR Fara header iPhone iPod touchAl in de tweede zin die in Fara tegen je wordt uitgesproken, maakt de Viking die je ziet aanspoelen een verwijzing naar Zelda. Dat is niet voor niets, want dit gloednieuwe actie-avonturenspel voor de iPhone en iPod touch is duidelijk geïnspireerd door die games. In Fara strandt de hip-harige hoofdrolspeler zomaar op een verstrooid eiland waar al snel veel gevaar blijkt te zijn. Zo zet je de eerste stappen in een spelwereld met prachtige getekende achtergronden, maar met personages die daar een beetje simpel bij afsteken. Daardoor is Fara in sommige gebieden waar je doorheen komt mooi én lelijk tegelijk. Wie daarmee kan leven, of juist door wordt aangetrokken, krijgt een leuk en fijn spelend actiespel voor zijn kiezen. Lopen doe je door de richting aan te geven, met een swipe vanaf je personage ontwijk je aanvallen en je valt aan door op een tegenstander te tappen. Wat iedere zichzelf respecterende gamer aan moet staan aan Fara, zijn de grappige dialogen waarin allerlei soorten games en Fara zelf op de hak worden genomen. Een heerlijk tongue-in-cheek avontuur dat maar net naast de Game van de Week grijpt.
Downloaden: Fara (€0,79, introductieprijs)

Game van de Week: Mage Gauntlet

Game van de Week iPhoneclubNog niet eerder ontstond er bij de selectie van de Game van de Week zo’n verhitte discussie. Want hoewel Mage Gauntlet al sinds zijn lancering gisteren hoog bij ons in het vaandel staat, wist ook Fara – hierboven beschreven – te verbazen. De keuze tussen beide spellen is toch gevallen op Mage Gauntlet. Dat is óók een actie-avontuur, maar wel eentje die een zeer toegankelijk voelende speelstijl vermengt met meerdere diepe RPG-elementen. Er zijn weinig avonturen die ons zo door de kamer heen slepen. Het ene moment word je in paniek in een hoek gedrongen terwijl een leger aan monsters je kant op schuifelt. Het moment daarop grijp je de controle terug met een gigantische spreuk die het hele speelveld leegt. En óf dat lekker voelt, kerker na kerker. Terwijl de authentieke Super Nintendo-stijl je om de oren slaat, raak je verzeild in een van de diepste spellen in zijn soort op de iPhone. Een fantastisch avontuur op alle fronten.
Downloaden: Mage Gauntlet (€1,59, introductieprijs)

De koopjeshoek

Elke dag is er een stapel iPhone- en iPod touch-games tijdelijk met korting, of zelfs geheel gratis verkrijgbaar. In de iOS game-update zetten we dagelijks de leukste acties op een rijtje.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2011, 21:12
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.