Game-update: Gravity Hook HD, Cubed Rally Racer, Doodle Devil en Kami Retro

Hoeveel downloads heeft een matig spel dat een weekeinde lang gratis te downloaden is op de iPhone en iPod touch? Vandaag zijn Cubed Rally Racer en Doodle Devil gratis te downloaden.

DI GU Cubed Rally RacerHoe vaak wordt een spel gedownload dat een weekend lang gratis is geweest, maar waar praktisch geen aandacht aan is besteed? Dat is de cliffhanger om je in deze Game-update te lokken. Maar er is meer. Gratis games vooral: Doodle Devil is de tegenhanger van het eens zo populaire Doodle God en Cubed Rally Racer is een spel apart. De trailer van de dag is een soort drugstrip voor de iPhone en iPod touch. Denken we.

Gravity Hook HD twee dagen gratis; de cijfers

DI GU Gravity Hook voor iPhone en iPadHet matige spelletje Gravity Hook HD voor de iPhone en iPad was ruim een weekeinde lang gratis te downloaden. Ja, en? De cijfers zijn binnen. En die geven een heldere blik hoe aardig een spel ineens kan scoren als het gratis is. Gravity Hook was voorheen ongeveer 17,000 keer gedownload, maar na de actie staan er maar liefst 148,409 downloads op de teller! Op zondag werd de game het meest gedownload: maar liefst 57,659 keer. Het bijzondere is dat Gravity Hook niét gratis werd aangeboden in bekende acties als Free App A Day of het App Event. De actie miste dus de ruchtbaarheid van een evenement dat door iPhone-media en gamers in de smiezen wordt gehouden. Ook wij besteedden geen aandacht aan het spel in de Game-update. Het zijn interessante downloadcijfers die Gravity Hook in de schaal legt. Maar nog interessanter is dit: een dag lang een app gratis aanbieden bij Free App A Day kost blijkbaar 4.000 dollar (2781 euro)!
Downloaden: Gravity Hook HD (€0,79)

DI-GU-Downloadcijfers-Gravity-Hook

Vandaag gratis: Cubed Rally Racer

DI GU Cubed Rally Racer voor iPhoneGrove pixels all the way, baby. Onze Trailer van de Dag stopt ze in een kleurrijke blender en ook Cubed Rally Racer is van de ouderwets ogende ‘sprites’. In het rallyspelletje met isometrisch perspectief bestuur je een blokje van een auto aan de hand van de knoppen links en rechts. Ondertussen worden voor je uit willekeurige segmenten track onmerkbaar geladen en moet je zo ver mogelijk rijden. Dat kan door onderweg power-ups te pakken en de bliepjesmuziek te weerstaan. Via de highscores in OpenFeint kun je laten zien hoe goed jij het rallywagentje onder controle hebt. Eerdere pogingen verschijnen als geest-karretje in beeld en dat verhoogt de spanning. De stuiterende koeien blijken keer op keer een onneembare vesting voor ondergetekende, maar doorspelen loont: het spel strooit met achievements.
Downloaden: Cubed Rally Racer (tijdelijk gratis)

Vandaag gratis: Doodle Devil

GI DU Doodle Devil voor iPhone en iPod touchDe tegenhanger van het geroemde en een tijd lang uitstekend verkopende Doodle God is Doodle Devil. Het principe is hetzelfde. Je hebt een aantal ‘grondstoffen’ waarmee je combinaties kan maken. Sommige gaan met elkaar samen, anderen niet. Door te blijven combineren ontdek je nieuwe mogelijkheden waarmee je verder kan combineren. Bij Doodle God speelde je voor schepper en creëerde je beetje bij beetje het menselijk bestaan. In Doodle Devil zaai je dood en verderf. Het spel werkt weliswaar hetzelfde, maar is qua thema een beetje ontastbaar en daardoor zal je zo nu en dan flink alles uit moeten proberen om aan een volgende combinatie te komen. Toch zijn er maar liefst 157 mogelijkheden, onderverdeeld in 16 groepen. Als het allemaal even te zwaar wordt, biedt ‘Devil Slots’ afwisseling. Daarin gok je met de waarden van het leven. Voor de maniakken.
Downloaden: Doodle Devil (tijdelijk gratis)

Trailer van de Dag: Kami Retro

Het platformspel Kami Retro is al een half jaar uit, maar bleef schier onopgemerkt door ons totdat we vandaag een gloednieuwe iPad-versie tegen het lijf liepen. Eén trailer was genoeg om ons erover te doen schrijven, dus hoe kan het anders dat Kami Retro vandaag Trailer van de Dag is. Het spel bevat de kleuren van een uitermate goede LSD-trip (denken we) en de gameplay is een soort Lemmings op speed (denken we). Je hebt levels vol platformen en een einddoel waar je naartoe werkt. Door objecten te plaatsen bepaal je de richting en de stroom van de bebaarde pixelmannekes die dat einddoel willen bereiken. Maar daarmee ben je er nog niet: je moet de sprongen van ze ook nog besturen, vaak zelfs op praktisch hetzelfde moment. Dat doe je door de juiste richting van de sprong in beeld te swipen. Zestig levels lang. Kami Retro voelt als een echte platformer, dat komt ongetwijfeld door die ouderwetse bliebjes, maar is een verdraaid stressig en alleraardigst actiespelletje.
Downloaden: Kami Retro (€0,79)

Game-update galore! Hier staat een overzicht.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 mei 2011, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen gratis, iculture speelt, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.