iOS game-update: Zelda-kloon aangekondigd, Junk Jack, Magic Isles en koopjes

Minecraft is op de iPhone en iPod uitgekomen... maar dan wel in een 2D-variant onder de naam Junk Jack. Het aankomende avonturenspel Oceanhorn is ook niet origineel en leent op Zelda: Wind Waker!

GU WO Oceanhorn iPhone Zelda-achtig personageZie je dit fiere mannetje hiernaast? Zijn ontdekkende blik, zijn korte en verhoudingsgewijs koddige beentjes? Zijn zwaard en schild? Lezers die hier het Gamecube-spel The Legend of Zelda: Wind Waker in zien, krijgen tien punten en iets om zich op te verheugen voor de iPhone en iPod touch. Een bewezen talentvolle ontwikkelaar van iPhone-games gaat namelijk los met een visuele voortzetting van Nintendo’s avonturenspel en hoewel er nog weinig van bekend is, ziet het er nu al veelbelovend uit. Ook in deze iOS game-update: Minecraft in 2D en een leuk strategisch spelletje.

Zelda-fans maken Oceanhorn voor de iPhone

GU WO Oceanhorn iPhone iPod touchNu was het iPhone en iPod touch-spelletje Death Rally best aardig om te spelen, maar wat diezelfde ontwikkelaar (Cornfox) nu in de pijplijn heeft zitten, ziet er nog net even wat sensationeler uit. De ontwikkelaars zijn zo gecharmeerd van The Legend of Zelda: Wind Waker voor de Gamecube, dat ze nu een avonturenspel maken voor de iPhone en iPod touch dat precies dezelfde, kenmerkende cartoonstijl hanteert. Ook hier is de hoofdrolspeler een jongetje met een nieuwsgierige staar in zijn ogen – en uitgerust met een zwaard en een schild bovendien. Oceanhorn: Monster of Uncharted Seas zal varen op zee combineren met puzzelen, ontdekken en vechten op land. Als het ook kwalitatief leent bij Zelda, mogen we een diepgaand spel verwachten met ongelooflijk veel te doen, lieflijke muziek en veel interessante personages. En dat de ambities om Zelda te benaderen er zijn, zie je bijvoorbeeld aan het feit dat je geen knop hebt met een actie-icoontje. De actieknop lijkt echter sprekend op de A-knop van de Gamecube-controller. Er is nog maar één screenshot vrijgegeven – deze links, maar het idee en de voorlopige uitstraling zijn al zo goed dat we nu al zin hebben in… oh, helaas. Het is totaal nog niet bekend wanneer Oceanhorn zal verschijnen.

Geruisloos strategisch: Magic Isles

GU WO Magic Isles iPhone iPod touchLicht strategisch en ontdaan van alle geluidseffecten en muziek. Daar hebben we er eerder een van gezien dit jaar: One Knight Chess. Dat feestje voor de beginnende schaakspeler compenseerde zijn gebrek aan geluid met een prachtige, kunstige tekenstijl en dat is iets wat Magic Isles niét heeft. Wat het wel biedt is een eigen strategisch principe. Je bent een witte tovenaar en speelt tegen een zwarte. De bedoeling is dat je de vakken op de grond rondom de ander wegschiet zodat hij nergens meer heen kan. Dan win je. Maar… voordat je een stuk grond wegschiet, moet je eerst verplicht een stap doen. Het levert een spel op waarin je elke beurt van tevoren moet denken waar je naartoe moet lopen om zo veel mogelijk ruimte over te houden. Daarna denk je waar je de tegenstander het best de pas af kan snijden. Al snel krijg je te maken met delen ondergrond waar je niet langs kan bewegen en één level daarna komt er ook nog opraapbare magie in het level, dat het spelletje wat defensiever kan maken. Met de magie kun je bijvoorbeeld van plek ruilen met de tegenstander, twee stappen zetten in een beurt of zelfs telepoorten naar een andere plek. Magic Isles schreeuwt nog harder om een multiplayer-modus dan geluidseffecten, maar we houden ons gedeisd want de app is volledig gratis.
Downloaden: Magic Isles (gratis)

Trailer van de Dag: Junk Jack

Het razend populaire bouwspel Minecraft in 2D vanaf de zijkant bekeken, dat is wat Junk Jack is. Anders gezegd: in Junk Jack bouw en ontwikkel je eigen voorraden van nuttige objecten en bouwelementen. Daarmee kun je de omgeving onder handen nemen en langzaam aan bouwen wat je wilt. Is je voorraad hout op, dan kap je een boom. Wil je een grot uithollen om er een huis van te maken, dan ga je met een beitel aan de slag. In Junk Jack kies je de benodigde items uit een ietwat priegelige inventory. Je sleept ze naar de vakjes rechts op het scherm en door die in te drukken kan je ze tijdens het spelen inzetten. In het originele Minecraft werk je in drie dimensies en kun je omgevingen zodanig naar je hand zetten, dat je jezelf trots op je werk voelt. Dat gevoel is in Junk Jack wat beperkter misschien, omdat heuvellandschappen en grotten minder tot uiting komen als ze plat zijn. Toch bewerkstelligt ook Junk Jack een gezellig, huiselijk gevoel als je – zoals hieronder op de trailer – een afgelegen natuurplek ombouwt tot een woning met deuren, een trap en meubels.
Downloaden: Junk Jack (€2,39)

De koopjeshoek

Je loopt niet warm voor een leuk en gratis strategisch spel voor de iPhone en iPod touch? Gelukkig is er dagelijks een stapel games in de aanbieding voor beide platformen en pikken wij er in deze rubriek elke dag de leuksten voor je uit.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2011, 19:51
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, oceanhorn, The Legend of Zelda

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.