FotoKal: zien wanneer je een foto op de iPhone hebt gemaakt

FotoKal is een kleine, simpele applicatie waarin je foto's op je iPhone worden onderverdeeld per dag, maand en worden weergegeven op een kalender. Zo weet je precies wat wanneer gebeurde.

FotoKal foto's sorteren op datum op de iPhoneNiet meer gissen wanneer je een foto hebt gemaakt, maar FotoKal openen en het wéten. Deze nieuwe gratis applicatie voor de iPhone en iPod touch doet niet anders. In een fraaie donkergrijs-rode kleurstelling zie je je gemaakte foto’s per dag, per maand of afgebeeld in een kalender. Als je vervolgens een foto opent, zie je ook meteen het exacte tijdstip waarop de plaat is geschoten.

FotoKal dient niet als vervanging maar vooral als extra ten opzichte van je standaard fotoalbum op de telefoon. Zo kun je vanuit de app geen foto’s tweeten, mailen of bewerken en delen in andere applicaties. Het laat puur zien welke foto je wanneer hebt geschoten. FotoKal maandkalender oktober 2011Het geeft je een beter beeld van wat ook alweer wanneer plaatsvond.

De applicatie toont je hele mappenstructuur die je in de fotoalbums hebt aangemaakt, dus je kan zowel je complete album als eigen selecties daaruit bekijken. Het is niet mogelijk om foto’s van de ene naar de andere map te kopiëren, of anderzijds je foto’s en mappen te verplaatsen of te verwijderen.

De app (die bijvoorbeeld handig kan zijn als je graag een jaarlijstje maakt en wilt weten wat er dit jaar nog plaatsvond en wat vorig jaar) is gratis te downloaden en stelt daar een kleine advertentie onderin beeld tegenover.

Downloaden: FotoKal (gratis)

Op het app-pictogram van FotoKal staat PhotoCal. Dat komt omdat de app oorspronkelijk zo heet, maar dat de appnaam is vertaald naar het Nederlands in onze App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2011, 20:53
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen activity, fotoalbum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.