iOS game-update: XCOM Enemy Unknown en Ms Splosion Man naar iOS, Trauma

De iPhone en iPad krijgen binnenkort twee veelbelovende games: XCOM Enemy Unknown en Ms Splosion Man maakte eerder furore op de Xbox 360.

GU MA XCOM Enemy Unknown iPad iPhoneHet gebeurt niet elke maandag, dat we een iOS game-update kunnen aanbieden met games van dit kaliber. XCOM Enemy Unknown is een van de meest tactische games die de afgelopen jaren al voor andere platformen is uitgekomen, en komt nu naar iPhone en iPad. Het knotsgekke springspel Ms. Splosion Man heeft zich ook al eerder bewezen en bovendien een geinige trailer. Maar laten we Trauma niet vergeten: de speelbare, mysterieuze film is nu al uit op iPhone en iPad en gaat je niet in de koude kleren zitten.

XCOM Enemy Unknown komt naar iPhone en iPad

GU MA XCOM Enemy Unknown iOSXCOM: Enemy Unknown is waarschijnlijk het meest tactische spel dat de afgelopen jaren op de pc en spelcomputers verscheen. Daarom is het alleen al toe te juichen dat de game nu ook zijn opwachting maakt voor iOS. Maar laten we daarbij ook de beelden niet vergeten, want die zien er ook fantastisch spelcomputer-achtig uit. Hoe dan ook: het later dit jaar te verwachten spel geeft je een gigantische basis in handen waarin je nieuwe eenheden rekruteert die je verzamelt in een team. Daarmee ga je de strijd aan tegen aliëns in allerlei missies die beurtenspelletjes behelzen, waarin jij en de computergestuurde tegenstander om beurten zetten doen om de tegenstanders mee te aanvallen of je te verdedigen. Ondanks de grootsheid van de basis en de veelzijdigheid van eenheden die je kan inzetten, heeft XCOM toch een uitgebreid verhaal dat je volgt als je speelt. Dat was de grote trots van de game die daarvoor rijkelijk beloond werd door gamejournalisten in overzichten van de beste game van 2012, en de iOS-versie doet volgens de maker geen concessies op welk vlak dan ook. De game die je dadelijk op de iPhone en iPad speelt wordt dus precies dezelfde XCOM als de hit vorig jaar, maar dat heeft een keerzijde. Ontwikkelaar Firaxis Games belooft dat het prijskaartje ook niet zal afwijken…

Trauma: fotorealistische dromen

GU MA Trauma iPad iPhoneAls je dacht dat escape the room-spellen indrukwekkend waren qua desolate sfeer, dan wordt het tijd om Trauma eens te proberen. Een nieuw spel voor de iPhone en iPad dat je allerminst in je koude kleren gaat zitten. Trauma is een collectie van vier dromen gesproken door een ietwat verkouden klinkende vrouw. De dromen zijn neergezet in een wereld waarin losse schermen je speelwereld vormen, net zoals in Myst. Alleen met een cruciaal verschil: de schermen zijn sfeervolle foto’s van echte omgevingen. En bovendien kan je er ook nog doorheen navigeren door lichtstrepen te trekken in beeld. Het zet meteen een uiterst beklemmende, indrukwekkende sfeer neer al in de eerste droom. Die begint met een teddybeer onder een steen op een verlaten pleintje in de nacht. Andere dromen worden steeds iets ernstiger van toon, maar ze hebben wel een overkoepelend thema. Trauma klinkt indrukwekkend, bedient indrukwekkend, oogt indrukwekkend en ís indrukwekkend. Een aanrader voor fans van mysterieuze games.
Om een goede indruk te krijgen van Trauma kan je ook deze gameplayvideo bekijken. We raden je aan niet verder te kijken dan drie minuten, omdat daarna de eerste oplossingen op puzzels worden aangedragen.
Downloaden: Trauma (€2,69, universeel, iOS 6.0+)

Trailer van de Dag: Ms. Splosion Man

GU MA Ms Splosion Man iPhone iPadNiet alleen het geroemde XCOM komt naar de iPhone en iPad. Ook voor een ander proefondervindelijk goed spel kan je alvast in je handen wrijven. Ms. Splosion Man moet nog deze maand verschijnen en daarmee heb je een platformspelletje van een abominabel hoog niveau. En daarmee bedoelen we dan vooral de moeilijkheidsgraad van het spel. De game verscheen eerder al als downloadbaar springfuifje op de Xbox 360, waarop je samen met andere spelers de handen ineen kon slaan om samen de meest onmogelijke sprongen uit te voeren en levels te halen. Hilariteit gegarandeerd. In de iPhone- en iPad-versie van de game lijkt de samenwerkingsstand echter niet van de partij en zal je het spel in je uppie moeten afronden. Wat je daarbij vooral moet weten, is dat je in Ms. Splosion Man niet zomaar springt met een druk in beeld, maar dat je ontploft en daarom omhoog schiet. Eenmaal in de lucht kan je nog twee keer ontploffen en zo haal je de meest gerichte en lastige capriolen uit terwijl de omgeving steeds meer tegen je werkt. Splosion wordt gekenmerkt door hoofdpersonages met ADHD die constant alles bij elkaar gillen en maar niet door hun voorraad flauwe popculture-grapjes heen komt. Of het in je eentje net zo leuk is als met meerdere hyperactieve springers valt nog te bezien. Deze week nog zelfs! De trailer is alvast heerlijk.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2013, 19:15
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.