Offline lezen-app Readability synct sneller, voegt artikeltags toe

Readability, de iPhone- en iPad-app die artikelen offline opslaat voor later, is geoptimaliseerd voor slechtzienden en synct sneller.

Readability iPhone iPod touch iPadDe offline lezen-app Readability, op deze site al eerder geroemd om zijn leesbaarheid, heeft een aardige update gekregen op de iPhone en iPad. De applicatie is geoptimaliseerd voor de VoiceOver-stand die blinden en slechtzienden helpt het touchscreen te bedienen. De applicatie brengt nu beter ten gehore waar je bent in de toepassing en wat je mogelijkheden zijn. Ook voor een bredere doelgroep zijn er vernieuwingen geïntroduceerd.

Mooiste iPhone 5 apps ReadabilityJe kan je leeslijst van artikelen vanaf Readability 1.2.5 sorteren op tag, meldt de update-omschrijving in de App Store als belangrijkste punt. Dat is inderdaad mogelijk vanaf het hoofdmenu dat je vanaf elke pagina met een veeg naar rechts in beeld krijgt: daar prijkt nu de knop Tags. Als je Readability alleen op de iPhone en iPad gebruikt, kan je daar echter niet zoveel mee. Het is vooralsnog niet mogelijk om tags aan artikelen te koppelen in de applicatie. Niet bij artikelen die al in je leeslijst of archief staan, maar ook niet bij nieuwe artikelen die je toevoegt aan de app. Dat heeft Readability aan iCulture bevestigd.

Readability heeft verder de deelfuncties naar Twitter en Facebook verbeterd. Voortaan deel je via de standaardmodules voor de sociale netwerken die in iOS zitten ingebakken. Dat bespaart je inloggen met Facebook en Twitter in de app, als je iOS 6.0 of hoger gebruikt althans. Ten slotte noemt Readability dat het synchroniseren van opgeslagen artikelen is versneld. Zo is de app vlotter geworden in haar hoofdtaak: het bijhouden van een lijst met opgeslagen artikelen die je zonder internetverbinding kan lezen.

Downloaden: Readability (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 maart 2013, 20:22
Categorie Nieuws
Onderwerpen lees later, offline lezen, readability

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.