iOS game-update: Walking Dead 3, Don’t Look Back en Devil’s Attorney is Game van de Week

Het advocatenspelletje Devil's Attorney met het heerlijk foute jaren tachtig thema is Game van de Week op de iPhone en iPod touch. Don't Look Back is ondertussen een onvergeeflijk platformspel en daarom geweldig.

GU VR Walking Dead 3 header iPhone iPadSfeer is het toverwoord voor de laatste iOS game-update van deze week. Want we hebben er veel van vandaag, en steeds op een totaal andere manier. De Game van de Week is Devil’s Attorney en grijpt terug naar Hawaï-blousjes en achterovergekamde haren. Ook erg leuk om te spelen trouwens. Van ex-Game van de Week Walking Dead is net hoofdstuk drie uitgekomen en die weet weer behoorlijk te beklemmen temidden van een uitgebroken zombievirus. En dan is er nog Don’t Look Back. Een volledig (!) gratis spel dat je letterlijk in het diepe gooit.

Don’t Look Back, dus doe het dan ook niet

GU VR Don't Look Back iPhone iPad“Toen ik klaar was heb ik met kippevel gezeten”, kopt een van de recensies van Don’t Look Back in de Nederlandse App Store. Bij hoeveel iPhone-games lees je dat nou? Don’t Look Back komt van de hand van Terry Cavanagh, de onafhankelijke gamesontwikkelaar die onlangs ook al hoge ogen gooide met het krankzinnige Super Hexagon, waarin een highscore neerzetten in het begon nog niet eens drie seconde duurt. Ook het volledig gratis te spelen Don’t Look Back is een bijzonder spel, maar de grap is dat dat het vroeger helemaal niet zou zijn. Het is een platformer waarin je elk scherm kan halen. Elk scherm waar je in komt heeft een nieuwe omgeving waar gevaren als kronkelende laserstralen, slangen, vleermuizen en andere objecten die we niet zo snel uit de pixels kunnen halen, je aanvallen. Elk scherm vereist zo een andere mini-discipline om hem te halen. De ene keer moet je snel die twee kruipende slangen schieten en ondertussen opletten dat de stekel aan de bovenkant van de grot niet op je valt, de andere keren loop je getimed tussen laserstralen door en schiet je haastige spinnen voor en achter je neer. Het absurd grote verschil met vroeger is dat je toen maar drie levens had en het spel na een scherm of vier al opnieuw mocht proberen. Nu komt het aan op je eigen doorzettingsvermorgen. Het spel wordt ongenadig gemeen met zwarte omgevingen waarin je niets ziet dan vijanden en er zijn geen savegames tussendoor. Sluit je het spel helemaal af? Opnieuw beginnen! Hoe ver ben je bereid te gaan? Don’t Look Back is soms onhebbelijk, en dat maakt het steengoed.
Downloaden: Don’t Look Back (gratis, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=NSaAVGw-4Iw

Walking Dead deel 3 uitgekomen

GU VR Walking Dead Episode 3 iPhone iPadTelltale Games heeft aflevering 3 in de gamereeks Walking Dead uitgebracht. Heb je het eerste deel in de App Store gekocht, dan kun je deze derde aflevering nu als in-app aankoop vanuit het spel aanschaffen. Heb je een abonnement afgesloten op het spel, dan kun je de nieuwe aflevering gratis downloaden. De Ex-Game van de Week vertelt het verhaal van een groep overlevenden in een zombieplaag die de hele wereld in zijn greep houdt. De games, strips en serie richten zich hierbij juist op de menselijke kant van het verhaal, waarin personages tot het uiterste worden gedreven door de wrange situatie. De spellen volgen niet de personages uit de strips of serie, maar een totaal andere groep overlevenden. In deel drie wisselen actie en de uitdieping van het verhaal opnieuw stuivertje, en is het hommeles binnen de groep. Meer zeggen we er niet over… voornamelijk ook omdat we er zelf iets meer tijd voor willen nemen dan in aanloop van dit stukje. Walking Dead kost los €3,99. Hiermee koop je gelijk aflevering 1. Daarna zul je per aflevering €3,99 moeten betalen om verder te spelen. In totaal zullen er vijf episodes verschijnen. Weet je nu al zeker dat je ze allemaal gaat uitproberen, dan kun je €11,99 betalen zodat je iedere aflevering gewoon kunt downloaden.
Downloaden: Walking Dead: The Game (€3,99, universele app, hoofdstuk 1 inbegrepen)

Game van de Week: Devil’s Attorney

Game van de WeekCause he’s the devil’s attorney, devil’s attorney, helping you and meee… zingt het al een week door ons hoofd. Devil’s Attorney gaat over een advocaat. En niet zomaar een, maar over de meest gladde lopende tandpasta-reclame die je je maar kan voorstellen, gegoten in een heerlijk foute jaren tachtig-jas. Paars jasje, een blauw-groen-roze behang in de woonkamer en dan dus dat corny, aanstekelijke introdeuntje dat je maar niet uit je hoofd krijgt. De aankleding van Devil’s Attorney maakt je moeilijk niet vrolijk. En dan hebben we het nog niet gehad over de snerende een-tweetjes die je geeft tegenover andere advocaten waar je tegen ten strijde trekt om allerlei dubieuze zaakjes. Dat is je doel namelijk. Aunt Annie, die wel hele rare ingrediënten in haar soep heeft verwerkt, is aangeklaagd en het is aan jou om haar te verdedigen tegen een van de gevestigde advocaten. Dat doe je niet met bewijsmaterialen zoeken en vinden of mensen overhoren, welnee, dat doe je met een soort kaartspel dat wel wat wegheeft van Magic the Gathering of Pokémon. Je hebt een set specialiteiten voor je liggen die je kan inzetten met de actiepunten die je elke ronde te besteden hebt. Daarmee moet je de tegenstanders rechts in beeld uitschakelen. Doet het bewijsstuk veel schade? Dan eerst maar eens een diepte-analyse laten uitvoeren om het te ontkrachten. Twee getuigen die in hun beurt kunnen smijten met harde waarheden? Ondervraag er een om hem te verzwakken en houd een charismatische speech voor de rechter waardoor je meer geloofwaardigheid krijgt. Als je negen actiepunten hebt verspeeld, mag de tegenstander aanvallen. Je verliest de zaak als je je geloofwaardigheid kwijt bent. Elke zaak vereist een andere aanpak en vormt een steeds grotere uitdaging, omdat je ook nog bonussen krijgt als je hem in een bepaald aantal rondes volbrengt. Met een stuk of zestig zaken tot een goed einde te brengen, is het introdeuntje van Devil’s Attorney niet het enige verslavende van het spel.
Overigens: als je de eerste levels fluitend doorkomt, zet het spel dan snel op Hard.
Downloaden: Devil’s Attorney (€2,39, universele app)

De koopjeshoek

De leuke aanbiedingen om in het weekeinde nog even mee te nemen:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 oktober 2012, 19:48
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.