iOS game-update: voetbalmanager Champ Man, Empires II en Worms 3 is GvdW

Tactiek is het toverwoord voor de iPhone en iPad-games vandaag. Empires II is RISK Deluxe+, Champ Man is Championship Manager en... Worms 3!

GU VR header Champ Man Championship Manager iPhone iPadTactiek is het toverwoord van de laatste iOS game-update deze week. We hebben het in drie bijzonder smakelijke varianten. Onze Game van de Week is het hilarische Worms waarin verschillende spelers elkaar belegeren met agressieve wormpjes, Champ Man is een volwaardige en gratis voetbalmanager en dan is er Empires II. Een wereldveroveringsspel waarvan zelfs de grote RISK-purist het vermoedelijk wel warm krijgt. To battle!

RISK Deluxe: Empires II

GU VR Empires II screenshot grootAls het wereldveroveringsspel RISK al de naam Deluxe draagt, dan mag Empires II zich wel de bijnaam Superdeluxe aanmeten. Het strategiespel waarin je plant en letterlijk een gooi doet naar wereldverovering is op punten uitgebreider dan RISK en ziet er bovendien een stuk verzorgder uit dan de officiële app van dat spel. De uitbreiding zit hem er bijvoorbeeld in dat je legers koopt met het budget dat je hebt, wat weer voortkomt uit veroveringen en landenbezit. Daarnaast leg je geld opzij om schepen te kopen waarmee je de oceaan oversteekt en verover je individuele landen om de beurt, niet steeds grotere gebieden. Empires II zit goed in zijn mogelijkheden. Het spel biedt aparte kaarten voor twee spelers en kan tegen de computer, lokaal via iPhone doorgeven en online gespeeld worden. De online multiplayer is beurtgebaseerd op de Wordfeud-manier en dus krijg je een pushbericht als de tegenstander aan zet is geweest. Zeiden we één tegenstander? Empires II speel je maximaal met zes man online! We zeggen niet graag dat iets een verplichte koop is, maar RISK-fans, dit is wel iets om van in de aankoop-houding te springen.
Downloaden: Empires II (€1,79, universeel, iOS 6.0+)

GU VR Empires II iPad iPhone RISK-kloon

Champ Man: voetbalmanager voor iPhone

GU VR Champ Man screenshotChamp Man? Wat is dat nou weer voor een naam voor een nieuw voetbalmanagementspel op de iPhone en iPad? Het moet welhaast een flauw trucje zijn om nog enigszins mee te liften met de jarenlang gevestigde naam Championship Manager. Eerlijk is eerlijk: de appel valt niet ver van de boom. Niet alleen is Champ Man uitgegeven door Square-Enix. Het spel doet in opzet ook meteen vertrouwd aan voor spelers van voetbalmanagementspellen. Je selecteert een team uit een van 11 landencompetities, waarbij je gratis kan beginnen met de eerste divisie of lager, of meteen 89 cent betaalt voor een club uit de hoogste divisie. Nederland en België zijn er helaas niet bij, maar je kan wel beginnen in bijvoorbeeld Engeland en Duitsland. De game gebruikt echte namen en de ‘echte’ desktop-opzet. Zodoende heb je uitgebreid zeggenschap over je selectie, opstelling, tactiek en trainingen. In het laatste aspect verschuilen de in-app aankopen. Je kan voorbereiden op bijvoorbeeld passes, tackles of schoten voor de aankomende wedstrijden en daar betaal je in-game geld voor dat je behaalt bij overwinningen. Of smijt je er echt geld tegenaan. Het is nu eenmaal de keerzijde die bij een gratis game hoort. Maar hee, voetbal draait om de pegels en wordt het er minder leuk van?
Downloaden: Champ Man (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Game van de Week: Worms 3

Game van de WeekKamikaazzeeeee! De leukste wormpjes in de wereld van de games zijn terug op de iPhone en iPad en de kenner weet dan al lang dat lachbuien om de hoek zijn. Twee of meer spelers zetten een team van roze vechtlustige wormpjes op die vervolgens de missie krijgen elkaar zo grof mogelijk af te maken op het speelveld. Verwacht echter geen actiespel. Worms 3 is net als haar voorgangers een strategiegame die je van de zijkant bekijkt. Elke beurt mag je een dodelijke actie uitvoeren met één van je wormpjes. Zo loop, spring en slinger je een baan naar het gebied van de tegenstander. Staat het vizier goed, dan kan je in de resterende tijd een aanval wagen. Of die lukt, is altijd spannend – en dat maakt Worms natuurlijk zo geslaagd. Schapen die moeten exploderen stuiteren soms zó voorbij de tegenstander, raketten moet je vaak tegen de wind in richten en clusterbommen veroorzaken jou soms net zo goed schade als de vijanden. De geluidjes en de geluksfactor maken elke beurt van elke speler leuk in Worms 3. De kroon op het spel is echter de AirPlay-functie. Als je een Apple TV hebt, kan je de nieuwste Worms op de tv spelen en geef je de iPhone of iPad door aan de volgende speler. Die voert zijn actie uit en die is vervolgens voor iedereen zichtbaar op tv. Wanneer was het spelletje voor het laatst zo huiskamervriendelijk?
Downloaden: Worms 3 (€4,49, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=08EMeoQLWto

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 augustus 2013, 19:58
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, voetbal, worms

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.