iOS game-update vakantiespecial: onontdekte pareltjes

In deze iOS game-update vakantiespecial drie terecht onbeminde spelletjes voor de iPhone en iPod touch. Shark Dash is een geweldig Cut the Rope-achtig spelletje, Paper Baron een verslavende highscore-game.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU VS Shark Dash iPhone iPod touch headerElke werkdag brengt iPhoneclub de iOS game-update om je op de hoogte te houden van de nieuwste games en aankondigingen voor de iPhone en iPod touch. Dat is de gebruikelijke aanpak van de rubriek, maar deze week doen we het anders. Nu brengen we je elke dag drie games binnen een speciale categorie die volgens ons je aandacht verdienen in deze tijden van tijd te over. Vandaag drie onontdekte pareltjes: New Star Soccer, Paper Baron en Shark Dash.

Paper Baron

GU VS Paper Baron iPhone iPod touchOp papier – sorry – is Paper Baron hetzelfde als zoveel andere highscore-spelletjes in de App Store. Je houdt een papieren vliegtuigje zo lang mogelijk in de lucht met behulp van de omhoog- en omlaagknoppen aan de zijkanten van het scherm, terwijl je allerlei decorobstakels ontwijkt. Wolken die aan touwtjes hangen, parapluutjes en luchtballonnen zijn je grootste vijanden in je highscore-jacht, waarin je weer op weg wordt geholpen door zonnetjes die je op kan pakken, waarna je met een swipe in beeld versnelt. En nu maar niet beuken op een wolk als je die versnelling hebt ingezet… Paper Baron is net zo frustrerend én net zo leuk als je van spellen in dit genre gewend bent, maar is verpakt in een briljant highscore-systeem. Je kan op basis van je locatie namelijk een luchthaven in het spel aanmaken waarop iedereen die in de buurt, is kan vliegen naar een highscore. Degene die het verst vliegt ingechekt op een locatie, wordt de baron van die plek. Dat maakt het gratis Paper Baron een uitermate competitief en spannend spelletje als je vrienden met een iPhone of iPod touch hebt die in de buurt wonen of regelmatig langskomen.
Downloaden: Paper Baron (gratis)

New Star Soccer

GU VS New Star Soccer iPhone iPod touchAl ver voordat het grote FIFA zich eraan waagde, was er al een voetbalspel voor de pc dat draaide om de carrière van één speler. New Star Soccer was al tijden een cultspelletje. Een spel dat absoluut niet mee kon komen op visueel gebied, maar qua gameplay des te dieper en daarom geliefder was. En is, want op de iPhone is New Star Soccer weer helemaal terug. In het spel begin je bij de plaatselijke amateurvereniging en moet je jezelf in de schijnwerpers van de grotere clubs zien te spelen. Als je goed genoeg presteert in de wedstrijden en jezelf belangrijke functies toe-eigent als vrije trappen corners nemen, stroom je vanzelf door. Maar hoe hoger het niveau is, hoe moeilijker het is om goed te presteren natuurlijk. Elke wedstrijd word je beoordeeld op efficiëntie en je prestaties, en reken er maar op dat je vroegtijdig wordt gewisseld als je er niks van bakt. Ondertussen geniet je ook alle andere kanten van het profvoetballerbestaan. Je traint en investeert in betere uitrusting en je eigen energie, maar ook in huizen en een auto voor vrouwlief. New Star Soccer is gratis te downloaden, maar vereist 79 cent van je als je de carrièremodus wilt oppakken. Niet duur voor een verslaving.
Downloaden: New Star Soccer (gratis, universele app)

Shark Dash

GU VS Shark Dash iPhone iPod touchAls je Angry Birds en Cut the Rope niet kent, heb je de App Store-knop nog niet gevonden op je toestel. Maar ken je Shark Dash? Een van de allerleukste actie-puzzelspelletjes op de iPhone en iPod touch de laatste tijd is een grote onbekende voor veel spelers. En dat moest maar eens veranderen, want uitgever Gameloft heeft zich flink uitgesloofd voor dit spel waarin je haaien aan hun staart trekt om badeendjes op te slokken. Het speelt zich af in prachtige, cartoonachtige bad-omgevingen en zit tjokvol grappige animaties. Een haai die naar een eendje bijt waar hij net niet bij kan, het applausje van de medehaaien als je de laatste gele snuiter verorbert: Shark Dash ziet er geweldig uit. En het is ook nog eens leuk. De levels zijn puzzels waarin je maniertjes en volgordes moet zien te verzinnen om alle drie de sterren te halen, die je krijgt als je het level haalt én dat in een beperkt aantal bewegingen doet én je alle muntjes onderweg hebt opgepakt. Met een handvol verschillende soorten haaien en 96 levels staat er heel wat uitdaging op je te wachten. Een frisse duik in dit overvolle genre.
Downloaden: Shark Dash (€0,79)
Downloaden: Shark Dash Free (gratis probeerversie, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2013, 12:16
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.