iOS game-update vakantiespecial: highscore hits

In de laatste iOS game-update vakantiespecial drie games waarin je eindeloos naar een highscore jaagt: Chasing Yello, Triple Town en Knights of the Round Cable. Deze iPhone en iPod touch-games leg je niet weg.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU VS Knights of the Round Cable headerElke werkdag brengt iPhoneclub de iOS game-update om je op de hoogte te houden van de nieuwste games en aankondigingen voor de iPhone en iPod touch. Dat is de gebruikelijke aanpak van de rubriek, maar deze week doen we het anders. Nu brengen we je elke dag drie games binnen een speciale categorie die volgens ons je aandacht verdienen in deze tijden van tijd te over. Op de laatste dag drie games die je keer op keer oppakt. Drie anders-dan-anders highscore-jagers waar je helemaal verknocht aan kan raken.

Chasing Yello

GU DI Chasing Yello screenshotNiet te moeilijk, maar zeker niet te makkelijk moet een geslaagd highscore-spelletje zijn. Daar is een nieuwe van. Chasing Yello is de opvolger van Saving Yello, een Angry Birds-achtig spelletje dat grote populariteit vergaarde toen het tijdelijk gratis werd aangeboden. Chasing Yello kost 79 cent en heeft hetzelfde goudvisje Yello in de hoofdrol. Dit keer is het zonodig nog meer vertederend: als goudvis zwem je in de buitenlucht van je giechelige meisjesbaasje zover mogelijk weg. Naar een highscore dus. Het begin van elke sessie is het leukst, als het meisje achter je aan rent en je achterna roept, maar daarna begint de chaos van het spel. De grap is dat je met een veeg naar onder, onder obstakels kan duiken en met een veeg naar boven er overheen springt. Om zoveel mogelijk munten te vergaren en niet met obstakels te botsen, rijg je veeg- en kantelbewegingen razendsnel achter elkaar en dat werkt aardig adrenalineverhogend. Helemaal als het meisje je weer achterhaalt en je even achterna komt zetten in een kano met een visnet. Chasing Yello heeft alles wat een goede highscore-knaller heeft: behoorlijke beelden, heerlijk snelle gameplay en de drang het nog één keer te proberen. Uhuh. Één keer.
Downloaden: Chasing Yello (€0,79, universele app)

Triple Town

Beste games 2012 Triple Town iPhone iPod touch iPadWat een vernuftig spelletje! Je hebt een veld van 36 vakjes waarin je een zo waardevol mogelijk dorp moet bouwen. Daarvoor ga je een soort pyramidesysteem in. Drie naast elkaar geplaatste graspollen leveren één struik op. Drie struiken leveren een boom op, drie bomen een rood huisje. Drie rode huisjes? Een groot huis. Het spelletje om de pollen, struiken en bomen te plaatsen zou niet zo uitdagend zijn als er geen beren waren, maar die zijn er wel. Die lopen op de lege paden die in je dorp aanwezig zijn – de enige paden waarop je kan bouwen. Zo mag je constant puzzelen waar je een pol neerzet en waar je een (eveneens zelf te plaatsen!) beer laat. Ook dat laatste is belangrijk, want een dode beer levert een grafsteen op en drie grafstenen bij elkaar betekent een kerk. Drie kerken op hun beurt een kasteel. Hoe groter de gebouwen die je maakt, hoe meer punten je ervoor krijgt. Daarnaast maken ze echter ook weer riante ruimte op het speelbord vrij, zodat je weer nieuwe dingen kan bouwen. Een optelsom van drie soorten komt altijd op de laatste plaatsingsplek te staan namelijk en juist dát maakt Triple Town zo tactisch. Om er goed in te worden, moet je van tevoren bedenken wat je gaat doen. Want waar moet de eerste struik staan als de evolutievorm ervan in een hoek moet komen? Als er verderop in het potje ninja-beren komen die van leeg pad naar pad kunnen springen en bijna alleen verwijderd kunnen worden met een verwijderings-bot, wordt Triple Town er ook al niet makkelijker en alleen maar pakkender op. Triple Town combineert het match-3 van Bejeweled en het dorp bouwen van sim-spelletjes. Samen is het een inventieve, dodelijk verslavende combinatie.
Downloaden: Triple Town (gratis, volledige spel in-app te koop, universele app)

Knights of the Round Cable

GU DO Knights of the Round Cable iPhoneHerinner je je de ouderlijke “Pas op, of er zwaait wat!” van hopelijk erg lang geleden? Voor het nieuwe iPhone-spelletje Knights of the Round Cable geldt eerder het tegenovergestelde. Beter zwaait er wat, want anders ben je niet goed bezig. Je hangt en slingert aan zwevende stippen in het level waar bakken diamanten omheen liggen die je allemaal moet zien te scoren. Met twee knoppen op het scherm kan je de zwaairichting veranderen en sla je je touw uit en spring je naar een andere stip. Ondertussen word je daarbij flink lastiggevallen door rondvliegende vogels en beziggehouden door nieuwe reeksen diamanten om te snaaien. Met het verzamelde edelmetaal kan je natuurlijk nieuwe upgrades bemachtigen, waarmee je bijvoorbeeld kan investeren in een magneet die tijdelijk muntjes naar zich toetrekt. Ja, die magneet hebben we eerder gezien, maar toch vooral in games die net zo leuk zijn om te spelen als deze knotsgekke Knights. Een iPhone-game in optima forma: ideaal voor tussendoor, lekker snel en reteverslavend. Lang zal ze zwaaien!
Downloaden: Knights of the Round Cable (€0,79, universele app)

Komen de teksten uit deze vakantiespecial je bekend voor? Dat kan kloppen: alledrie de games zijn eerder behandeld in de iOS game-update, de dagelijkse gamerubriek op iPhoneclub.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2013, 12:16
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.