Find My Facebook Friends heet nu Locate na verplichte naamswijziging

Find My Facebook Friends moest al twee maal de naam wijzigen. Eerst vond Apple dat de naam teveel op Find My Friends lijkt, daarna kwam er protest van Facebook. De app heet nu Locate.

facebook friendsDe app Find My Facebook Friends is door Facebook gedwongen om de naam te wijzigen. Het is al de tweede naamswijziging in korte tijd. Aanvankelijk wees Apple de app af, toen het nog Find My Friends For Facebook heette. Apple vond dat de naam en het icoontje teveel leken op de dienst Find My Friends van Apple zelf. Nadat de app uiteindelijk was goedgekeurd en sinds maart in de App Store te vinden was, is nu opnieuw de naam gewijzigd. Deze keer is het Facebook, die niet blij was met de naam Find My Facebook Friends. Als nieuwe naam is nu Locate gekozen en het F-logo met het witte silhouet is ook vervangen door iets wat minder op het Facebook-logo lijkt.

find my facebook friends locateFacebook heeft een Platform Operations-team, die bij dergelijke situaties in actie komt. Facebook staat wel de toevoeging ‘for Facebook’ toe, om aan te geven dat een app niet officieel is, maar wel voor Facebook is bedoeld. Toch is Facebook daarin niet consequent want een niet-officiële app als Facebook Chat+ kan gewoon blijven bestaan. De app Locate bevat nog steeds dezelfde functies, bedoeld om je Facebook-vrienden te vinden op een kaart. Je krijgt ook een waarschuwing als vrienden dichtbij zijn.

Zoals te verwachten leunt de app sterk op het hebben van een Facebook-account.

Downloaden: Locate (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2012, 17:57
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp facebook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.