iOS game-update vakantiespecial: actie voor de serieuze gamer

CSR Racing is een van de meest populaire gratis games op de iPhone en iPod touch en het is een van de drie games die we aanraden voor serieuze gamers in deze Game-update vakantiespecial. Bekijk Dead Trigger ook eens!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Asphalt 7 Heat header iPhone iPod touchElke werkdag brengt iPhoneclub de iOS game-update om je op de hoogte te houden van de nieuwste games en aankondigingen voor de iPhone en iPod touch. Dat is de gebruikelijke aanpak van de rubriek, maar deze week doen we het anders. Nu brengen we je elke dag drie games binnen een speciale categorie die volgens ons je aandacht verdienen in deze tijden van tijd te over. Vandaag drie games die recent zijn uitgekomen en de doorgewinterde fan van race- en actiegames moeten kunnen bekoren.

CSR Racing

GU DO CSR Racing straatrace iPhoneThe Fast & The Furious heeft het grootgemaakt: twee opgepimpte auto’s naast elkaar op een straat die zo snel mogelijk optrekken om als eerst over de finish te komen. Grommende uitlaten, blazende motoren, op het juiste moment schakelen en als het moment daar is, de tegenstander verrassen met een extra dot turbo. Met het ondergrondse straatthema werd een dragrace een straatrace en immens populair – maar de hype was ook wel weer geremd voor de eerste iPhone verscheen. Zo komt het dat er eigenlijk geen echte straatracegames zijn verschenen op de telefoon. Daar is met CSR Racing verandering in gekomen. Apple presenteerde de racegame al publiekelijk op haar laatste persconferentie en het wordt snel duidelijk waarom. De game staat op licenties van echte automerken en ziet er schitterend uit. Je koopt een auto, geeft de juiste hoeveelheid gas bij het starten en schakelt en turboot je een weg naar de finish. Dat doe je in een stad die je langzaam aan voor je kan winnen. Je kan aan Ladders meedoen om geld te verdienen waarvan je upgrades kan kopen voor je eerste auto en als je er klaar voor bent, kan je het opnemen tegen bendeleden om hun terrein en faam af te pakken en er zelf met de poet vandoor te gaan. Zo werk je je op in de ondergrondse wereld, waarin je natuurlijk ook je auto kan bestickeren en op andere manieren kan ‘opleuken’. CSR Racing is een serieus fraaie racegame, maar heeft ook een serieus verdienmodel. Je racebrandstof kan opgaan, je kan maar een beperkt aantal Ladders racen en zo kom je al snel met tekorten te zitten. De app helpt je daarbij vanaf 2,39 euro voor 15.000 in-game dollars, waar je nog geen auto van kan kopen. Maar probeer CSR Racing zeker.
Downloaden: CSR Racing (gratis, universele app)

Dead Trigger

GU VR Dead Trigger iPhone screenshotDead Trigger is een game waarin je als een van de laatste overlevenden in een grote stad, probeert stand te houden tegen zombies. Bewapend met een machinegeweer of pistool begeef je je in nauwe steegjes waarin het kwaad van alle kanten op je afkomt. Het zijn zombies, dus ze zijn langzaam en een gemakkelijke prooi. Maar ze zijn met veel. In verschillende – maar eigenlijk heel veel op elkaar lijkende missies – schiet je zombies af om een doorgang vrij te spelen, of schiet je zombies af voor een bepaalde duur waarin je het moet overleven. De spanning van het spel hangt heel erg af van de plek waar je staat. Je kan ervoor kiezen in een hoekje te wachten en een voor een alle zombies op je af te laten komen bijvoorbeeld. Andere keren ga je enthousiast als Rambo te werk en moet je wachten tot het spel nieuw kanonnenvoer op je afstuurt. Het is aan jezelf. Ondertussen valt er genoeg te kwijlen over de beelden die knipogen naar de Xbox 360’en van deze wereld. De ruimtes zijn weliswaar klein, maar de zombies gedetailleerd en ook de omgevingen kennen prachtige lichteffecten. Wat een beetje twijfel kan oproepen, is dat je binnen afzienbare tijd merkt dat je 79 cent hebt betaald voor een ontzettend fraai uiterlijk van iets wat eigenlijk een free-to-play game is. Je kan het geld voor nieuwe wapens en boobytraps om het kwaad te vernietigen best bij elkaar sparen, maar het gaat wel echt een stuk makkelijker als je bakken met geld uitgeeft in het spel en het hele spel straalt dat ook uit. Toch wordt Dead Trigger fier overeind gehouden. De beelden zijn overdonderend, de besturing is geweldig en tja, zombies onthoofden is gewoon een leuke bezigheid.
Downloaden: Dead Trigger (€0,79, universele app)

Asphalt 7: Heat

Asphalt 7 Heat screenshot iPhoneHij gebruikt een aantal tracks die ook al in Asphalt 6 zaten, we weten het. Maar het prijskaartje van Asphalt 7: Heat is ernaar en oh-oh-oh wat heeft Gameloft een lekker nieuwste deel van de populaire racereeks neergezet. Asphalt 7: Heat is een van die visitekaartjes waarmee je kan showen wat zo’n iPhone nou allemaal in zijn mars heeft. Het spel oogt snaarstrak op de iPhone 4S, met gladgestreken beelden waar je met glanseffecten en een gigantisch gevoel van snelheid doorheen raast. Ondertussen overtuigt ook de kantelbesturing zichzelf eindelijk – zelfs de grootste sceptici zullen moeten erkennen dat je met het kantelen en concentreren een behoorlijke raceprestatie kan neerzetten op de telefoon. Wil je dat niet, dan kies je toch een andere optie? Asphalt 7 zwemt in veelzijdigheid. Er zijn 60 auto’s en 150 singleplayer uitdagingen op 15 verschillende tracks. Er zijn twee handen vol speltypes voorhanden, waarvan je er inmiddels 4 van online kan doen tegen mensen van over de hele wereld: de normale race naar de finishlijn, de single lap-uitdaging waarin je drie rondes de snelste tijd probeert neer te zetten voor een klassement, elimination waarbij de laatste speler afvalt en King of the Hill. De nieuwe tracks in Asphalt 7: Heat zijn wat minder compact dan die van de voorganger. Ze leggen meer de nadruk op racen dan de actie, maar dat merk je haast niet in de snelle autoklasses waarin de actie áltijd van het scherm spat. Asphalt 7: Heat kost slechts 79 eurocent, en je zal je tijdens het spelen regelmatig afvragen hoe dat ooit mogelijk is.
Downloaden: Asphalt 7: Heat (€0,79, universele app)

Komen de teksten uit deze vakantiespecial je bekend voor? Dat kan kloppen: alledrie de games zijn eerder behandeld in de iOS game-update, de dagelijkse gamerubriek op iPhoneclub.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2013, 12:16
Categorie Games
Onderwerpen asphalt, dead trigger, iculture speelt, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.