iOS game-update: Toca Cars, Battle Camp en Deer Hunter 2014

In de iOS game-update vandaag: Infinity Blade III, Deer Hunter 2014, Battle Camp en Toca Cars. Vermaak van jong tot oud voor iPhone en iPad.

GU WO Toca Cars iPhone iPadHet is onvoorstelbaar, maar het gebeurde in ieder geval op iPhoneclub: Infinity Blade III is uitgekomen en spoelde gewoon ónder na al het nieuws over belangrijke app-updates afgestemd op iOS 7 dat vanavond uitkomt. Maar Infinity Blade III is uit, waanzinnig mooi en groter dan ooit: lees vooral ons uitgebreide artikel. In de iOS game-update gaan we vrolijk verder. Met Toca Cars, een racespelletje voor kinderen. Met Battle Camp, een combinatie van Bejeweled en Pokémon. En met Deer Hunter 2014: jagen op herten en andere beesten.

Battle Camp is match 3 met een beetje Pokémon

GU WO Battle Camp iPhone iOSWe waren laatst al aangenaam verrast door Puzzle Trooper, een wat rommelig maar leuk spelletje dat het diamanten combineren van Bejeweled vermaakte tot een oorlogsspelletje waarin je vijanden verslaat door juiste combinaties. Battle Camp heeft een vergelijkbare opzet, maar met een opvallende wisseling van functies. In het spel speel je namelijk in een online wereld naast allemaal andere spelers, maar geniet je juist een veel overzichtelijkere opzet van Puzzle Trooper waarin je grotendeels alleen speelt. Enfin: inhoudelijk. In Battle Camp heb je net als in Pokémon de beschikking over een handvol kleine beestjes van verschillende elementen: vuur, water, aarde en steen. Daarmee belaag je de tegenstander die ook vaak beesten van verschillende elementenbeestjes heeft. Je valt aan door de juiste kleur te combineren in het diamantenveld in de onderste schermhelft en daarin heb je de vrijheid steentjes geheel willekeurig te verplaatsen naar een andere plek. Heb je een waterbeestje en vuurbeestjes tegenover je staan, dan is het taak om extra veel blauwe druppels te combineren zodat de waterbeestjes hun tegen vuur extra krachtige aanvallen kunnen lanceren. Omdat je diamanten helemaal vrij mag verplaatsen voelt Battle Camp in het begin een beetje als vals spelen, maar als het lastiger wordt maal je niet meer om het losbandige diamantengecombineer. Met 175 monstertjes en een vrolijke spelwereld een spelletje om gerust een fiks aantal uur aan kwijt te zijn.
Downloaden: Battle Camp (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Deer Hunter 2014: koste wat kost overleven

GU WO Deer Hunter 2014 iPhone iPadHelemaal gek van die fuzz om iOS 7, de nieuwe iPhone en alle apps die razendsnel met hun ontwikkelingen meegaan? Tijd om even een luchtje te scheppen in de natuur! Met Deer Hunter 2014 natuurlijk. We trekken het sluipschuttersgeweer van onze rug en zetten de ontspanningsknop om: tijd om een potje herten, beren, leeuwen, wolven en 96 andere beestensoorten over de kling te jagen. Hè, lekker! Deer Hunter 2014 is de laatste gratis te downloaden game van Glu Mobile, een bedrijf dat inmiddels bekend staat om haar werkwijze. Als speler krijg je geen state-of-the-art maar wel een onderhoudend spelletje met 3D-beelden voorgeschoteld en de actie is verslavend genoeg opgezet om er even mee door te willen gaan. Maar als je eenmaal die vinger hebt gegeven, pakt de uitgever je hele hand en trekt die het liefst helemaal leeg. Zo betaal je in Deer Hunter 2014 godsvermogens om goede wapens te kunnen hanteren die je overlevingskansen tegen het wild danig vergroten. Glu nam het credo ‘koste wat kost overleven’ zo wel erg letterlijk.
Downloaden: Deer Hunter 2014 (gratis, universeel, iOS 5.1+)

Trailer van de Dag: Toca Cars

GU WO Toca Cars screenshotToca is misschien wel de hoogst aangeschreven reeks onder alle kinderapps op de iPhone en iPad. De spelletjes zijn altijd leuk afgewerkt en ze zijn lekker creatief. Ze zetten steeds aan tot eigen creaties maken. Daarop is Toca Cars geen uitzondering. Het is eigenlijk meer een zandbak waarin je zelf kunt knutselen dan een echte game: er zijn geen doelstellingen, geen levels om te halen en geen highscores die je met andere spelers kan meten. Toca Cars draait om een kartonnen wereld waar je als kind in je kartonnen kart doorheen kan scheuren. Je bekijkt de wereld van boven en tuft dan in je wagentje alle voorwerpen die er staan omver. Er zijn honden die je in de weg kunnen staan en er is een robot die je over de kop kan gooien, maar allemaal zijn ze zonder gevolgen en zijn het gewoon de volgende voorwerpen waar je mee kan stoeien. Toca Cars verspringt met één druk van een spelletje naar een bouwstand waarop je de wereld zelf kan voorzien van nieuwe weggetjes, huizen, verkeersborden en dus dieren. Het levert een leuke prikkeling op voor de jongste spelertjes.
Downloaden: Toca Cars (€0,89 ter introductie, daarna €2,69, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 september 2013, 16:15
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.