iOS game-update: The Walking Dead, Brandnew Boy, Action Driver en koopjes

Donut Games, de succesontwikkelaar van iPhone-games als Rat On A Scooter en Rat on the Run, heeft een nieuwe en simpele iPhone-game uitgebracht. Ook de hitserie The Walking Dead krijgt een eigen game op de iPhone.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

iOS GU Brandnew Boy iPhone iPod touch headerHad je al gezien dat de gemiddelde speler van het woordspel Word On zo’n vijftig woorden per dag neerlegt tegen een online tegenspeler? We proberen je er maar even naartoe te sturen… want… Laten we het zo zeggen: als het een knallende donderdag is met veel goede releases, roepen we dat zo hard als we kunnen. Vandaag is niet bepaald zo’n dag. De bejubelde hitserie The Walking Dead krijgt een game waarin je vermoedelijk niet zelf op zombies mag schieten, er is een Japanse game met grammaticaproblemen en Donut Games heeft een nieuw, simpel spelletje uitgebracht.

Nieuwe Donut Games: Action Driver

GU WO Action Driver iPhone iPod touchHet gebeurt niet zo gek vaak, maar Donut Games, de studio achter gigasuccessen als Rat On the Run en Rat On a Scooter, heeft nu eens een nieuw verschenen game flink onder de radar weten te houden. Action Driver heet het slachtoffer en is een simplistisch highscore-spelletje waarin je zo veel mogelijk schade moet aanrichten op de weg. Je racet met een geel autootje door het verkeer en allerlei wegafzettingen door – en dan bedoelen we nu niet eens er doorheen manoeuvrerend, maar er dwárs doorheen. Je krijgt punten van auto’s zijwaarts aantikken, slingerende objecten raken, vaten met olie meenemen en… eigenlijk alles op je pad aan gort beuken. Alleen ter plekke toeslaande komeetinslagen, harde obstakels en gaten in de weg kunnen je van de highscore weerhouden. Action Driver is simpel uitgevoerd, simpel vermaak en misschien ook wel een beetje alleen voor de simpele ziel.
Downloaden: Action Driver (€0,79, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=OTJqfvk2X0I

Japans smoeltje: Brandnew Boy

GU WO Brandnew Boy aankleden screenshotDe oldskool-gamer kan er over meepraten. Ten tijde van de Super Nintendo en de eerste PlayStation konden we als Europeanen fluiten naar de Japanse topgames. Het vertaalproces was veel te ingewikkeld met alle vertalingen die onze omliggende landen eisen. Ten tijde van de App Store maakt het allemaal niet zoveel meer uit. App-omschrijvingen worden massaal door een vertaalmachine gehaald en wat is dan nog de drempel om een applicatie zelf ook niet helemaal je-dat te laten vertalen? Brandnew Boy is zo’n spel waarin niet al te zorgvuldig met taal is omgesprongen. Het spel stikt van de grammaticale onjuistheden in het verhaal en dialoog. Toch behandelen we hem. Waarom? Het is een heerlijk Japans uitziend vechtspel in veertig verschillende gebieden, met tig verschillende tegenstanders en met een visuele flair die wordt neergezet door de Unreal Engine 3-spelmotor. De besturing is minder complex: je veegt om een aanval te ontwijken en tikt een tegenstander aan voor een aanval. Doe dat een paar keer succesvol en je beschikt over speciale, sterkere aanvallen. Met name het op tijd ontwijken kan wel even doorbijten zijn als je tegen vijf tegenstanders staat die beduidend zwaarder zijn dan jij, maar dat is de prijs die je betaalt als je een van de meest eigenzinnig uitziende 3D-games op de iPhone de laatste tijd wilt spelen.
Downloaden: Brandnew Boy (€2,99, universele app)

Trailer van de Dag: The Walking Dead

Telltale Games is zo’n beetje de enige gameontwikkelaar die nog druk in de weer is met het uitbrengen van adventuregames. Games die draaien om het verhaal, het dialoog, de ontwikkelingen, puzzelen en keuzes maken. Daarnaast vergaarde de studio ook nog eens grote namen in de adventure- en filmwereld. Toch… om nou te stellen dat Telltale de handen van liefhebbers op elkaar krijgt? Monkey Island Tales, de nieuwe Sam & Max, Jurassic Park en Back to the Future: ze zijn allemaal zo gigantisch stroperig. Langzaam, suffig en per saldo is elk deel op zichzelf ook vaak aan de korte kant. Want zo werkt Telltale Games: games worden in hoofdstukken opgehakt en dat zal bij The Walking Dead niet anders zijn. De game ziet er in de eerste trailer erg goed uit. Er is genoeg zombie-actie te vinden in het spel dat is gebaseerd op de Amerikaanse hitserie, maar hoe speelt een zombie-survival-idee uiteindelijk als adventuregame waarin je vooral moet praten en luisteren? De trailer geeft nog niet zoveel weg. Het spel moet in de komende maanden verschijnen voor vermoedelijk eerst de iPad en dan de iPhone. We zijn benieuwd.

De koopjeshoek

Elke dag zet de iOS game-update de leukste tijdelijk goedkope of gratis iPhone-games op een rij. Vandaag zijn dat:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2012, 7:08
Categorie Games
Onderwerpen game, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.