iOS game-update: TerraPets doet Pokémon, GemiBears is hilarisch en koopjes

TerraPets is een nieuwe interpretatie van Pokémon op de iPhone: je vangt beesten en gaat de strijd met ze aan tegen andere TerraPets. Ondertussen is Escape Bear een duistere Temple Run-achtige en schateren we om GemiBears.

GU MA TerraPets header iPhone iPod touchWauw, wat een binnenkomer op de maandag! Er valt veel te grijnzen vandaag, met maar liefst DRIE Trailers van de Dag afkomstig van hetzelfde spelletje. Tja, wat kunnen we zeggen: GemiBears draait nou eenmaal om erg geinige beren. TerraPets is een game die de Pokémon-verslaving in menigeen weer kan opwekken met een managementspel dat gratis te spelen is en dan hebben we het nog niet gehad over het uitdagende Temple Run-achtige Escape Bear.

TerraPets: met dank aan Pokémon

GU MA Terrapets iPhone iPod touch screenshotTerraPets had nooit bestaan zonder Pokémon, wat inhoudt dat je voor een belangrijk deel in dit spel bezig bent met het vangen van cartooncreaturen die in het land opduiken en die je kan inzetten om te vechten. De aanpak van TerraPets is wel even anders. Het is een echt micromanagementspel, waarin je eigen terrein uitbreidt met grasvlakten op een kale woestijn. Daar komen de TerraPets op af, die je vervolgens kan vangen door vallen neer te zetten. Als je er een in vangt, moet je hem nog voor je zien te winnen. Dat doe je door een casino-automaat te spinnen waarin je getimed moet drukken voor verschillende acties. Je kan voer kopen om het schepsel voor je te temmen en meer bereid te maken om te vangen, wat je weer met kaarten doet die je ook maar even uit de automaat moet spelen. Complex? Nou, dat is het rare: in het spel valt alles meteen op zijn plaats. Het is een gewaagde combinatie van allerlei elementen maar het werkt. Natuurlijk loopt het wel over van de in-app aankoopmogelijkheden, zoals nieuwe vangkaarten die je anders maar één keer in de twee uur aangevuld krijgt en geld dat slechts elk half uur wordt aangevuld. Maar toch heeft TerraPets iets, en dan zijn we nog niet eens toegekomen aan het vechten met de gevangen Pokémon pets. De afwerking is niet geweldig, maar daar compenseert het voor met een flinke dosis humor. Pokémon-fans, verenigt u!
Downloaden: TerraPets (gratis)

Escape Bear doet Temple Run nog een keer

GU MA Escape Bear iPhone renspelEscape Bear doet Temple Run nog een keer. Lekkere tussenkop, of niet dan? Omdat ie rijmt, daarom. Speltechnisch is het namelijk maar ten dele waar. Het eerste waar je aan denkt als je het vandaag gratis te downloaden spelletje speelt is zonder meer Temple Run, maar het spel geeft er wel een eigen draai aan. In Escape Bear ren je ook in gangetjes, maar is een gangetje altijd twee ‘stappen’ breed. Je kan naar links en naar rechts kantelen met je iPhone en daarmee ben je of aan de linker kant, of aan de rechter. Niet iets er tussenin. Daardoor kon de gameplay lekker gefocust en razendsnel gemaakt worden, en dat is ie ook. Je wordt achtervolgd door een zwarte schim en ondertussen pak je zoveel mogelijk dobbelstenen (?) op en ontwijk je alle gevaren, die zich dus rechts en links bevinden, of ertussen bewegen. Met een tik op het beeld spring je, en ook daar is de snelheid dus belangrijk. Een tik is immers sneller gezet dan een veeg naar boven en die winst heb je nodig in dit hectische maar leuke spelletje. Je kan Escape Bear spelen in verschillende levels, een eindeloze renstand waar je een highscore op kan zetten en de ondoenlijke Hell Speed-modus. Respect als je daarin ver in komt de eerste poging.
Downloaden: Escape Bear (gratis, was €0,79)

Trailers van de Dag: GemiBears

GU MA GemiBears iPhone iPod touchHet gebeurt niet zo vaak meer dat we überhaupt een een match-3 spelletje testen, laat staan dat we hem zo goed vinden dat we hem het bespreken waard vinden. De vorige gevallen waren ‘toevallig’ gewoon Game van de Week Cubis Creatures en Game van de Week Triple Town. GemiBears is de volgende combineer-de-blokjes-in-het-speelveld-op-kleur game die verrast met een andere aanpak. Het spelletje mengt het principe van combineren namelijk met een schuifpuzzel en Domino. Is niet ingewikkeld. Je hebt een veld vol beertjes met elk twee kleuren. Schuif twee gelijke kleuren naast elkaar en de kleur wordt vervangen voor een nieuwe. Zo speel je een veranderende schuifpuzzel waarbij je niet alleen individuele beren kan schuiven, maar ook complete rijen kan oppakken. Dat is behoorlijk handig als je te maken krijgt met slapende beren, die je van zichzelf niet kan verplaatsen. GemiBears heeft behalve een ‘verhalende’ modus, waarin je drie sterren-scores kan halen voor zo min mogelijk zetten, ook een eindeloze stand. De betaalde versie gooit er een flinke stapel levels bij op. Wij vinden die versie het geld beslist waard, al is het maar omdat we voorlopig nog geen genoeg hebben van die enorm grappige, schattig geanimeerde beertjes. Als extravette bonus daarom drie Trailers van de Dag vandaag. Gekkenhuis!
Downloaden: GemiBears (€0,79) GemiBears Mini (gratis)

https://www.youtube.com/watch?v=-nx9Yi99SGQ

https://www.youtube.com/watch?v=IKQ2TNpt3Jk

De koopjeshoek

Al bijgekomen van de GemiBears? Download in ieder geval de gratis versie even – dan zijn hier aanvullend nog de leukste tijdelijke gamesaanbiedingen van vandaag:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 19:30
Categorie Games
Onderwerpen dieren, iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.