iOS game-update: Soccer Superstars 2012, Fish Heroes is Angry Birds in 3D, The Act en koopjes

Soccer Superstars 2012 is de opvolger van het populaire voetbalspelletje waarin je nog steeds gratis tegen de hele wereld kan voetballen. Andere nieuwe iPhone-games zijn Angry Birds in 3D Fish Heroes en animatiegame The Act.

GU DO The Act tekenfilmspel iPhoneThe Sims Freeplay is voortaan uitgevoerd in het Nederlands en Asphalt 7: Heat is de gloednieuwe opvolger van het al zo geslaagde zesde deel Adrenaline. Zo, nu hebben we die verwijzingen naar de eerste gamesartikelen van vandaag ook weer gehad en kunnen we even verder kijken naar de nieuwigheden in deze rubriek: een gratis online speelbare voetbalgame, het Angry Birds-principe in drie dimensies en het spelletje The Act waarin je een vrouw wil versieren, maar waarin geen wordt wordt gesproken.

Dan doen we het zelf maar: Soccer Superstars 2012

GU DO Soccer Superstars 2012 iPhoneDe grote helden hebben gefaald, dus dan doen we het zelf maar. Al dan niet door er geld tegenaan te smijten en jezelf te verzekeren van explosieve acties die scheidsrechters niet allemaal zouden tolereren. Maar goed, zo gaat dat met gratis games, die in-app aankopen blijven nog wel even. Los daarvan kan je prima uit de voeten met Soccer Superstars 2012 en krijg je een behoorlijk compleet cartoonesk voetbalspel voor de prijs van nul knaken. Je zet je eigen team van flamboyante cartoonpersonages op en daarmee speel je tegen andere elftallen in het knusse uiterlijk dat het spel heeft. Naast het spelen van wedstrijden is er een behoorlijk omvangrijk managementgedeelte, waarbij je naast het bepalen van tactieken, opstellingen en speelwijzen ook over de trainingen gaat. Je team trainen is van evident belang voor later succes in zwaardere potten, anders wordt het wel erg lastig om niet van de mat getikt te worden. Denken we. Net als de voorgangers 2011 en 2010, wijst het spelletje zichzelf ondanks de rommelige menu’s. Even pijn en moeite in steken en dan drie punten overhouden uit de wedstrijden van de competitie, dorpscup en tussendoorwedstrijden… offline, of tegen de gehele wereld. En nu maar vaker scoren van Van Persie.
Downloaden: Soccer Superstars 2012 (gratis, universele app)

Blokken vernietigen onderwater: Fish Heroes

GU DO Fish Heroes iPhone iPod touchDe zwaartekracht-spelletjes waarin we in twee dimensies met objecten volledige stellages en bouwwerken tegen de grond werken, hebben we nu wel gehad. Nu is het tijd voor de 3D-variant om de App Store binnen te slingeren. Momenteel kun je op die plek al getuige zijn van het succes dat het nieuwe spelidee met zich meebrengt. Chillingo’s Catapult King is net, as we write, de top 10 uitgebonjourd, maar daar stond het toch een nette twee weken in. Fish Heroes is de volgende die zich aanmeldt, en speelt zich af in een fantasierijke onderwaterwereld, waarin walvissen net zo vierkant zijn als de stellages die je omver kegelt. De Fish Heroes zijn de helden uit het verhaal die zich op de ronddraaibare bouwwerkjes storten om andere vissen te bevrijden. Met een flick-mechanisme gooi je de verder onzichtbare helden op de composities af, op zoek naar een zo hoog mogelijke score. Fish Heroes houdt je in ieder geval kwantitatief gezien wel even zoet: het spel telt 100 levels.
Downloaden: Fish Heroes (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: The Act

GU DO The Act iPhone iPod touchWaarschuwing: onze Trailer van de Dag vandaag is niet perse een heel erg leuk spel. Maar het staat wel op deze plek. En wel hierom: het spel is een dappere poging van uitgever Chillingo om een tekenfilm en een spel om te laten smelten tot één geheel. In het spel/ de tekenfilm ben je een glazenwasser die, tijdens zijn werk, smoorverliefd wordt op een vrouw aan de andere kant van het raam. Hij weet meteen: hiervoor ga ik door het vuur. Maar hoe bereik je de vrouw van je dromen? En wacht… hoe red je broertje ramenwasser van een aanstaande dood?! De tekenfilmfragmenten van The Act gaan naadloos over in de spelelementen, die tamelijk ongebruikelijk zijn. Zo doe je je in één scene voor als arts in een groep van andere artsen die onderling wel erg veel lachen. Door veegbewegingen op het scherm te timen, grinnik je mee of barst je uit in geschater, maar je moet het wel goed timen. En omdat The Act vooral een vloeiende animatie wil zijn, loopt dat timen niet helemaal in de pas met wat je wil en wat je denkt wat je ziet. Dat maakt het spelen van The Act een stuk minder aangenaam dan het kijken – en wat we elders van spelers begrijpen, is dat de tekenfilm ook al niet langer is dan een gemiddelde aflevering van Tom & Jerry. Oei. Maar… de trailer willen we je niet onthouden.
Downloaden: The Act (€2,39, universele app)

De koopjeshoek

Dames en heren, uw aandacht graag voor het inpalmende avontuurtje dat LostWinds heet. En de andere acties zijn ook wel een kijkje waard, trouwens.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2012, 19:06
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.