iOS game-update: Smooth Operators, X-Pipes Evolution en Whirl the Squirrel

Whirl the Squirrel is een leuk platform-racespel en in het Tiny Tower-achtige managementspel Smooth Operators, run je een callcenter!

GU DO header Whirl the Squirrel iOSHet is samen met de vakantieweek na kerst, waarschijnlijk de rustigste gamedonderdag van het jaar. De Verenigde Staten viert haar 4th of July en dat betekent een aardige rem op het aanbod aan nieuwe games vandaag. Maar niet getreurd! Er is toch gewoon nieuws te melden. In Smooth Operators bouw je een (tromroffel) callcenter! In X-Pipes Evolution leg je buizen aan waar aanvankelijk géén water doorheen mag lopen! En in Whirl the Squirrel spring en hol je vooruit met een eekhoorn! En deze inleiding heeft teveel uitroeptekens!

Manage je droombaan: Smooth Operators!

GU DO Smooth Operators iPhone iPadJa, dan kan je wel heel stellig vasthouden aan je principe dat je nooit bij een callcenter wil werken – een callcenter runnen is erg leuk! Dat is precies wat je doet in Smooth Operators. In den beginne kwak je een liftschacht, entree en eerste belhok neer op straat en vanuit de eerste winsten die met het bellen binnenkomen, kan je natuurlijk uitbreiden naar nieuwe verdiepingen. Net als bijvoorbeeld het aloude Sim Tower en Tiny Tower, geef je elke nieuwe verdieping een nieuwe doelgroep om te bellen mee en zo vergaar je langzaam steeds meer marktaandeel op steeds meer plekken. Ondertussen investeer je ook in steeds talentvollere werknemers om je winst omhoog te stuwen, maar… houd wel de tussentijdse financiële rapportages in de gaten. Die kunnen zo aansturen op maatregelen die je moet nemen om de werknemers tevreden en dus productief te houden – en voor je het weet heb je cheerleaders staan die wat wind verplaatsen voor de stropdassen. Zo’n sluipend spelletje dat onschuldig begint maar zomaar al je tijd inneemt.
Downloaden: Smooth Operators! (€2,69, universeel, iOS 4.3+)

X-Pipes Evolution: buizen aanleggen met een twist

GU DO X-Pipes Evolution iPad iPhoneEr zijn wel meer spelletjes waarin je buizenstelsels aanlegt met de buizen die je daar voor aangereikt krijgt natuurlijk, maar de Nederlander Raymond Zachariasse verzon er een kleine twist op. Of nou ja, hij lijkt klein, maar heeft vergaande gevolgen voor de buizenleggerij. In X-Pipe Evolution leg je niet gewoon verbindende blokjes aan in beeld, maar dien je rekening te houden met het water dat daar doorheen loopt. Dat loopt als een sluipmoordenaar door en als het je laatste buis heeft bereikt voordat je eigenlijk klaar moet zijn, is het afgelopen. Ondertussen is het robotje Roderick (ja, echt!) in de weer met het schieten van sterren om ruimte te maken, en hoor je ietwat lome maar tóch opzwepende elektrodeuntjes. X-Pipes Evolution heeft drie niveau’s moeilijkheidsgraden en in totaal kan je je stukbijten op 32 levels.
Downloaden: X-Pipes Evolution (€2,69, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: X-Pipes Evolution Free (gratis probeerversie, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Whirl the Squirrel

GU DO Whirl screenshotHij zoefde zomaar langs ons heen: Whirl the Squirrel. Een spelletje met een groene eekhoorn die helemaal niet op een eekhoorn lijkt, die snel raast over allerlei zwevende stukken levels. Je springt en holt een eind in het weg door de verschillende levels, en daarbij heb je eigenlijk steeds een tegenstander waartegen je racet. Zo is verzamelen niet het hoofddoel van de levels, maar zo soepel mogelijk de hindernissen overwinnen. Whirl helpt je daarmee met een lekker directe springknop en power-ups die je kan verzamelen, maar probeert je van de wijs te brengen voor ijs dat je bevriest, mummificaties, elektrocuties, rollende stenen en laten we de grote gaten in de ondergrond niet vergeten. De snelheid en vooral de visuele stijl van Whirl zijn aanstekelijk. Het spel heeft een lekker dikke cartoonstijl en de vrolijkheid spat van het scherm.
Downloaden: Whirl the Squirrel (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juli 2013, 20:00
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, provider

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.